"Bizim için her bölgedeki insanımız birdir, canımızdır"

* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, Türkiye'nin her bölgesinde yaşayan vatandaşların kendileri için bir olduğunu belirterek, 'Kürt Açılımı' adı altında çalışmalar yapan Hükümete ağır eleştirilerde bulundu.



HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Kürt Açılımı” ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara katıldıklarını belirten MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı ağır eleştirilerde bulundu. Türkiye’de Kürt Meselesi diye bir meselenin olmadığını, her Kürt vatandaşının kendisi ile aynı haklara sahip olduğunu belirten Orakçı şunları kaydetti:
“Kürt Açılımı konusunda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli günlerdir basın-yayın yoluyla, Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşlerini açıkladı. Biz Genel Başkanımızın açıkladığı görüşlerin hepsine tamamen katılıyoruz. Türkiye’nin “Kürt Meselesi” diye bir meselesinin olmadığına inanıyoruz.
Çünkü bu “Kürt” denilen Doğulu vatandaşlarımızla birlikte 1. Dünya Savaşı’nda Ruslarla omuz omuza savaştık. Çanakkale’de hep birlikte destanlar yazdık. Onlarla kız verdik, kız aldık. Biz vatandaşlarımızı Kürt olarak değil Doğulu vatandaşlarımız olarak nitelendirdik.
O vatandaşlarımızda bu açılımdan rahatsızlar. Ancak bu rahatsızlıkları basın-yayın organlarında yayınlanmıyor. Çünkü hiçbir Kürt vatandaşımın benden bir ayrıcalığı yok. Benim haklarımdan eksik olan başka bir hakları yok. Bu vatandaşlarımızdan biz Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı çıkarttık. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yarısını Kürt kökenli vatandaşlarımız oluşturuyor.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin bölünmesine karşıyız. Bizim için her bölgedeki insanımız birdir, canımızdır ve hiçbirini feda edemeyiz. Bebek Katili Apo’nun, Karayılan’ın görüşleri doğrultusunda yapılacak olan her şeye de karşıyız. Türkiye’yi böldürmeyiz. Çünkü başka gidecek Türkiye yoktur.” (s)