Bizler halkın sesiyiz, çirkin ithamlarla susturamazsın

Bizler halkın sesiyiz, çirkin ithamlarla susturamazsın

08.04.2009 tarihli gazetemizde çıkan AKP İl Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin, şahsıyla ilgili iddialarının yer aldığı haberimizin ardından, AKP İl Başkanlığı adına bir tekzip metni yollayarak iddiaları yalanlayan İbrikçi, tekzip metninin yorumlarımızla birlikte yayınlanmasının ardından, bir basın açıklaması ile cevap verdi.

Önadım Medya Grubu ve tüm yerel yayın organlarına gönderilen basın bülteninde Il Başkanlığı döneminde edindiği tek menkulün, Ağustos 2007 tarihinde banka kredisi ile aldığı “DOBLO” marka bir araç olduğunu, aksini iddia edenleri ise “MÜFTERI” ilan ettiğini beyan etmiştir.

Ayrıca basın açıklamasında bununla da yetinmeyen Ibrikçi, Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün’ü de hedef alan çirkin, özellikle temsil ettiği AKP Il Başkanlığı makamına yakışmayan bir karalama kampanyasını da başlatmıştır.

Yine gazetemize gönderdiği tekzip metnindeki “AKP Il Başkanlığı” ibaresinin sehven yazıldığını beyan etmiştir. Metnin ekinde tebliğ edilen Kırklareli 2. Noterliği tastikli Il Başkanlığı sirkülerini ise; “Herhalde bir evrak karmaşası içinde yanlışlıkla yollanmıştır” diyerek açıklayacaktır.   

Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün’ün mal varlığı 22 Aralık 1999 tarihinde ÖNADIM GAZETESI’ni satın aldığının akabinde Basın Yayın kanunu gereği Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı olarak beyan edilmiş, geçen 10 yıllık süre içinde de bir değişiklik olmamıştır. Kaynağı ise Süleymaniye Kütüphanesi ve Osmanlı arşivlerinde yer alan aile secereleri ile 150 yıl öncesine dayalıdır.

Yer alan basın bülteninde “Kendilerinin ne tür davalarının derdent olduğu” sorusunun yanıtı ise gayet açık ve net bilinmelidir.

Yayın kuruluşlarımız ile her zaman her yerde olduğu gibi; hırsızın, çıkarcının, yetim hakkı yiyenin, garibanı ezenin, emeği hiçe sayanların, karşısında olacağımız, hukukun üstünlüğü ile anılmaya devam edeceğimiz için bu tür davalarımız hep olacaktır.

Kurum ve kuruluşlarımızın her zaman için ilkeli, dürüst, basın ahlak kuralları çerçevesinde yayın yapan, yayın organları olarak faaliyetlerimize devam edeceğimizi hiç kimsenin tehdit ve şantajlarının bunu engellemeyeceğini bir defa daha ifade ederken;

Sayın Ahmet Ibrikçi’nin basın açıklamasının bir bölümünü de okurlarımızla paylaşıyoruz;  (devamı Önadım Gazetesi’nde)