Blues rüzgarı Pazar akşamı Trakya'da esecek

Blues rüzgarı Pazar akşamı Trakya'da esecek

Bu sene 20. si düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali’nin Trakya ayağı, 8 Kasım Pazar akşamı Edirne’de gerçekleşecek. 16 Ekim tarihinde Antalya’da başlayan festival, 21 Kasım’da sona eriyor. Bu yıl 20 farklı şehirde, 23 konsere imza atan organizasyon, 20. senesinde Shemekia Copeland, Terry Evans ve Ray Schinnery’i ağırlıyor.

1990 yılından bugüne kadar devam eden ve Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olarak kabul edilen Efes Pilsen Blues Festival; Antalya, Konya, Kayseri, Girne/Kıbrıs, Mersin, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Istanbul, Çanakkale ve Balıkesir’in ardından; bugün Bursa’da, yarın Kocaeli’nde, Pazar akşamı ise Edirne’de blues müdavimleriyle buluşacak.

Pozitif organizasyonu ile gerçekleşecek Efes Pilsen Blues Festival 20, bu yıl ateşli ve yetenekli bir blues müzisyeni olarak müzikseverlerin belleklerinde yer alan Shemekia Copeland, folk ve delta-bluesun bir numarası olan Terry Evans, ve blues dünyasının çok yönlü sanatçısı, hayranlarının “Master Showman” olarak taçlandırdığı Ray Schinnery’i misafir ediyor.  

20 yılda Efes Pilsen Blues Festivali

Bugüne kadar 77 grup ve 227 sanatçının sahne aldığı etkinlik, 19 yılda toplam 286 konsere imza attı. Bu konserlere 335.894 müziksever geldi. Ilk Efes Pilsen Blues Festival konserine 18 yaşındayken gidenler bugün tam 37 yaşında. Efes Pilsen Blues Festival, bu yıl toplam 8.145 kilometre yol yapacak.

Edirne’de, Karabıçak Residence’de izleyici ile buluşacak olan festivalin kapıları saat 18:30’da açılacak ve konserler 19:30’da başlayacak.