Bolca Nine Türbesi dolup taşıyor

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu Köyü'nde, her yıl Hıdrellezin ilk haftasına denk gelen cuma günü başlayıp, yılsonuna kadar süren adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine Türbesi her gün dolup taşıyor.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu Köyü’nde, her yıl Hıdrellezin ilk haftasına denk gelen cuma günü başlayıp, yılsonuna kadar süren adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine Türbesi her gün dolup taşıyor. Mutlu Köyü Muhtarı Cemal Vural, bu yıl türbeye ziyarete gelenlerin sayısının, her geçen gün arttığını belirtirken, istek ve dilekte bulunanların burada adak kurbanları keserek, et kavurdukları, yemek pişirdikleri, pilav, börek ve çörek yaparak, lokma pişirdiklerini söyledi. Cemal Vural, burada yapılan yemeklerin türbeyi ziyarete gelen vatandaşlara ikram edildiğini, kurban derilerinin ise Bolca Nine Korusu'nun bakımı için Köy Muhtarlığına bırakıldığını belirterek; ''Mesire yerinin çevre düzenlenmesi çağdaş, daha modern ortama kavuşturmak için Turizm ve Kültür Bakanlığına verilmek üzere Köy Muhtarlığı olarak bir proje çalışması başlattık'' dedi. 

Muhtar Cemal Vural 6 Mayıs 2014 Salı günü İstanbul Sarıyer Belediye Başkanlığının organize ettiği gezi ile 22 otobüs Sarıyerli vatandaşın Bolca Nine’yi (Mutlu Köyü’nü) ziyaret ettiğini söyledi. Muhtar Vural, Sarıyer Belediyesine yaptıkları ziyaret için çok teşekkür ettiğini söyledi.

Her yıl geleneksel olarak Hıdırellez Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve Sarıyer’den 22 otobüsün kaldırıldığı geziye Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları İsmail Erdem, Semra Kartal ve Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak (Pınarhisar’lı) ve birim müdürleri ile yüzlerce Sarıyerli katıldı. Mutlu Köyünde Bolca Nine’yi ziyarette bulunan Başkan Genç, Muhtar Vural’a; “Artık Mutlu Köyü bizim de köyümüzdür” derken, ellerinden gelen tüm desteği yapacaklarını bildirdi. Başkan Genç, beraberlerinde getirdikleri çöp koyteynırlarını ve oturma gruplarını da mesire alanında kullanıma sundu. Sarıyer Belediye Başkanlığı standı açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ücretsiz olarak giyim yardımında bulundular. Başkan Genç peyzaj ve diğer çalışmalar içinde en kısa zaman da destek vereceklerinin sözünü verdi.

Önceki adı Kofalça olan Mutluköy, Babaeski-Edirne yönünde D-100 (eski E-5) yoluna 2,5 km. uzaklıktadır.

Her yıl, Hıdrellez'in ilk haftasına denk gelen Cuma günü başlayıp; üçüncü haftasının Cuma gününe kadar süren adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine'nin mezarı buradadır. Onu ziyaret edenler adak kurbanları keserler, et kavururlar, yemek pişirirler, pilav börek, çörek yapar, lokma dökerler. Yemekler gelen geçenlere ikram edilir. Kurban derileri ise Bolca Nine Korusu'nun bakımı için köye bırakılır.