''Bölgenin geleceği Saros Körfezi'nin turizm potansiyeline bağlı''

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, bölgenin geleceğinin Saros Körfezi'nin turizm potansiyeline bağlı olduğunu söyledi.

 


Budak, Keşan Erikli Sahili'ndeki İşçimen Otel'de yapılan toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 6 Ağustos Cuma günü Saros Körfezi'ni ziyaret edeceğini söyledi.
Bakan Günay'ın programını gözden geçirmek için toplandıklarını bildiren Budak, Keşan-Erikli karayolunun genişletilmesi, taş ocakları ve pansiyon olarak kullanılan evlerin sorunları, Enez'den Gelibolu karayoluna bağlanacak sahil yolu, Enez ile Yunanistan'ın Dedeağaç arasında feribot seferleri gibi sorunların da yer aldığı Saroz Körfezi sorunlarının belediye başkanları ve turizmcilerin de katılacağı geniş bir toplantıda kapsamlı olarak görüşülüp tartışılması gerektiğini belirtti.
Budak, ''Biz sorunları tespit için geliyoruz. Sizde Ankara'ya gelin. Bölgenin geleceği Saros Körfezi'nin turizm potansiyelinin gelişmesine bağlı'' dedi.
Bakan Günay'ın Edirne ve Saroz Körfezi ziyareti ile ilgili taslak programının hazır olduğunu vurgulayan Budak, bu taslak programa göre Bakan Ertuğrul Günay'ın 6 Ağustos 2010 tarihinde Edirne Valiliğini ziyaret edeceğini ve ardından da Uzunköprü'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı yapacağını ifade etti.
Bakan Günay'ın daha sonra Keşan'ın Mecidiye Beldesine bağlı İbrice Limanı'na incelemelerde bulunacağını ve Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) tarafından yapılacak olan Yapay Resif Projesi hakkında burada kendisine bilgi verileceğini anlatan Budak, ''İbrice Limanı'dan Enez Limanı'na kadar tekne turu yapacağız. Sonra karayolu ile Erikli'ye dönülecek ve gece belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı toplantıda talepler ve projeler bakana iletilecek'' dedi.
Erikli İşçimen Oteldeki toplantıya, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Mecidiye Belde Belediyesi Başkanı Recep Çınar, Çamlıca Beldesi Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, Yapay Resif Proje Sorumlusu Savaş Yapman katıldı. AA