Bölgesel Amatör Lig'te (BAL) 15. hafta heyecanı yaşandı

Lüleburgazspor ve Babaeskispor'un mücadele ettiği 11'nci grupta Edirne Spor Gençlik fırtınası devam ediyor. 


HABER MERKEZİ
Lüleburgazspor ve Babaeskispor’un mücadele ettiği 11’nci grupta Edirne Spor Gençlik fırtınası devam ediyor.  1 maç haricinde geride kalan 15. hafta sonunda namağlup liderliğini sürdüren Edirne Spor Gençlik, deplasmanda oynadığı Keşanspor maçın son dakikasında bulduğu gol ile 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Lider 15 maçta kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Kümde kalma savaşı veren Lüleburgazspor ise Pazartesi günü kendi sahasında Dikilitaş spor’a 4-2 mağlup oldu. Toplam 15 golün atıldığı grupta 3 deplasman ve 3 ev sahibi takım sahadan 3 puanla ayrıldı. 11. Grup’ta oynanan maçların görünümü şu şekilde oluştu.
* Lüleburgazspor yine mağlup
En son galibiyetini ligin 10’ncu haftasında Çerkezköyspor’u sahasında 1-0 yenerek alan Lüleburgazspor, Pazartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Dikilitaş’a 4-2 yenilerek galibiyete hasret kaldı. Maça adeta gol ile başlayan Dikilitaş maçın üçüncü dakikasında Ahmet Rafet Erbaş ile 1-0 öne geçti. maçın ilk golünü atan Dikilitaş’tan Ahmet Rafet Erbaş sahneye bir kez daha çıkarak takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti ve durumu 2-0 yaptı. Lüleburgazspor ilk devrenin uzatma dakikalarında ve maçın 65. dakikalarında bulduğu gollerle durumu 2-2 yaptı. Maçın 2-2’ye gelmesinden sonra her iki takımda iki kalede tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Dikilitaş 86 ve 92. dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı. Lüleburgazspor ise aldığı bu mağlubiyetle iler ki günler için umut vermedi. Lüleburgaz 8 Kasım Stadında oynanan karşılaşmayı M. Akif İbrahimoğlu, Özcan Kılıçkeser, Birtan Yavuz hakem üçlüsü yönetti.
* Babaeskispor dağıldı
Lig’te iki orta sıradaki takımının karşılaştığı maçı Vefa 3-0 kazandı. Lig’te bir iddiası olmayan iki takımın karşılaşmasında gülen taraf 3-0 net bir skorla Vefa oldu. 27 Ocak Pazar günü Vefa sahasında oynanan karşılaşmada ilk gol maçın 7. dakikasında geldi Emrah Çilingir maçın 7’nci dakikasında Vefa’yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Vefa Hakan Açıkalın ile maçın 42. dakikasında bir gol daha bularak durumu 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının 65. dakikasında Aydın Tabak ile bir gol daha bulan Vefa, Babaeskispor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Vefa stadında oynanan karşılaşmayı Erdem Mertoğlu, Hasan Öztürk, Ekrem Seymenoğlu hakem üçlüsü yönetti.
* Edirne Spor Gençlik şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı
11. Grub’un Namağlup Lideri Edirne Spor Gençlik 3. Lig için artık günleri saymaya başladı. Lig’te oynadığı 15 karşılaşmada 11 galibiyet ve 4 beraberlik alan ve topladığı 37 puanla Namağlup liderliğini sürdüren Edirne Spor Gençlik kalesinde ise sadece 3 gol gördü. 26 Ocak 2014 Pazar günü Keşan ile deplasmanda karşılaşan Edirnespor Gençlik 92’nci dakikada bulduğu gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı. Şampiyonluk yolunda aldığı bu galibiyetle 2’nci sırada bulunan Halide Edip Adıvar SK ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu. Edirne Spor Gençlik bu hafta sonu sahasında konuk edeceği Halide Edip Adıvar SK maçından galip gelmesi durumunda rakibi ile arasındaki puan farkını 8’e çıkarmış olacak ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantajın sahibi olmuş olacak.
* Tekirdağspor kayıplarda
Geçtiğimiz sezon son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içersinde olan ve şampiyonluğu son hafta kaybeden Tekirdağspor’da bu sezon işler hiçte istediği gibi gitmiyor. Sezon öncesi yaptığı transferlerle hedef olarak 3’ncü ligi belirleyen ancak istediği sonuçları bir türlü alamayan Tekirdağspor, 27 Ocak 2014 Pazartesi günü deplasmanda oynadığı Halide Edip Adıvar SK maçından 1-0 mağlup ayrılarak taraftarlarını bir kez daha üzdü.
* Yeni Çanspor, Yalovaspor’a acımadı
Kümede kalma mücadelesi veren Yalovaspor, Yeni Çanspor’a deplasmanda 1-0 yenilerek düşme hattından uzaklaşamadı. Lig’te 9 puanla 12’nci sırada bulunan Yalovaspor, bu yenilgi ile 12. sırada kaldı. Yeni Çanspor ise bu galibiyetle puanını 29’a yükselti (Kadir Sinici)