Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Devresi hafta sonu oynanan maçlar başladı

11 Grup'ta 155 takımın mücadele ettiği BAL Ligi'nde heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

 

HABER MERKEZİ
11 Grup’ta 155 takımın mücadele ettiği BAL Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Trakya takımlarının mücadele ettiği 11. Grup’ta ise Edirne Spor Gençlik fırtınası devam ediyor. Tekirdağspor’u deplasmanda 3-1 mağlup eden Edirne Spor Gençlik Namağlup liderliğini sürdürüyor. Az değil bundan 2-3 sene önce Profesyonel Lig’te mücadele eden ve karşısında oynadığı takımlara kök söktüren Lüleburgazspor, 2 senedir mücadele ettiği BAL Ligi’nden de düşmek üzere. Ligin ikinci yarısının ilk maçlarında 3 deplasman takımı sahadan 3 puanla ayrılırken, 3 ev sahibi takım ise evinde 3 puanın sahibi oldu olurken 1 matça beraberlikle sonuçlandı. 7 karşılaşmada toplam 18 gol atıldı. Gol sesi çıkmayan tek maç ise Babaeski-Armutlu Belediyespor karşılaşması oldu.
* Lüleburgazspor’da gidişat kötü
Bir zamanlar Türkiye kupasında fırınlar yaratan, Türkiye’nin en büyük iki takımı Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Türkiye Kupası’nda eleyen ve Türkiye’nin köklü kulüplerini dize getiren Lüleburgazspor’un şuan ki durumu geçmişi başarılarla dolu köklü kulübe hiç yakışmıyor. Çok değil bundan iki, üç sene önce profesyonel lig’te mücadele eden ve karşısında oynadığı takımlara kök söktüren Lüleburgazspor, Bölgesel Amatör Lig’te dibe vurdu. Oynadığı 13 karşılaşmada 8 puan toplayarak ilk devreyi 13’ncü sırada tamamlayan Lüleburgazspor, ligin ikinci yarısına mağlubiyetle başlayarak ligin son sırasına düştü. 19 Ocak 2014 Pazar günü Yalova Atatürk Stadı’nda Yalovaspor’la karşılaşan Lüleburgazspor sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Sahaya mutlak 3 puan için çıkan Lüleburgazspor aldığı bu mağlubiyetle son sırasına düştü. Lüleburgazspor’un Golleri 55 ve 77. dakikalarda gelirken, Yalovaspor’un golleri 48, 52 61 ve 65’nci dakikalarda geldi.
* Babaeskispor cepten yedi
Lig’te şampiyonluk yarışının çok gerisinde kalan ve en azından ligi 2. sırada tamamlamayı hedefleyen Babaeskispor, ikinci devrenin ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Armutlu Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak ikinci devreye 1 puanla başladı. Babaeski 100. Yıl Stadı’nda oynan karşılamada her iki takımda sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. her iki takımda geliştirdikleri atakları gole çeviremeyince sahadan 1’er puanla ayrıldılar.
* Gergin maçın galibi Edirne Spor Gençlik
İki Trakya takımın karşılaştığı maçta gülen taraf Tekirdağspor’u 3-1 yenen Edirne Spor Gençlik oldu. Bu sezon Biri Türkiye Kupası olmak üzere 2 kez karşılaştığı rakibini yenme başarısı gösteren Edirne Spor Gençlik üçüncü karşılaşmadan da 3 puanla ayrılarak Namağlup liderliğini sürdürdü. İki takının arasının gergin olmasından sonra misafir takım olan Edirne Spor Gençlik taraftarları stada alınmadı. Sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden 2 kere oyun dururken maçın hakemleri ise stadı ambulansla terk etmek zorunda kaldılar. Maç sonunda ise her iki takımının futbolcuları arasında çıkan gerginlik polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. 19 Ocak 2014 Pazar Günü Namık Kemal Stadı’nda oynanan karşılaşmada Tekirdağspor’u 3-1 yenen Edirne Spor Gençlik’in golleri 28’nici dakikada Orhan Küçükertuğrul, 55’nci dakikada Turgut Gönültaş ve 92’nci Ali Tayfun Akbey’den geldi. Tekirdağspor’un golünü ise 41. dakikada Birol Öztürk’ten geldi.
* Çerkezköyspor’dan altın değerinde 3 puan
Son sıralardan kurtulmak isteyen Çerkezköyspor, Keşanspor’u kendi sahasında 1-0 yenerek altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. İlk devreyi topladığı 6 puanla son sırada kapatan Çerkezköyspor aldığı bu galibiyetle lig de kalma umutlarını yeşertti. Mustafa Uğraş Stadı’nda onanan karşılamanın tek gölünü 87. dakikada Abdi Karakaş atarak Çerkezköyspor’a altın değerinde 3 puan getirdi.
* Halide Edip Adıvar SK pes etmiyor
Şampiyonluk yarışında Edirne Spor Gençlik ile yarışan Halide Edip Adıvar SK, Dikilitaşspor ile deplasmanda karşılaştığı maçtan 3 puanla döndü. Halide Edip Adıvar SK gollerini 9. dakikada Okan Akgün, 74. dakikada Nizamettin Yaşar, 77. dakikada Halil İbrahim Yaşar’dan geldi. Halide Edip Adıvar SK bu galibiyetle şampiyonluk ümitlerini devam ettirdi.
* Vefa, 1 attı 3 aldı
Orta sıralarda mücadele eden 2 takımın karşılaşmasında gülen taraf Yenibosnaspor’u 1-0 mağlup eden Vefa oldu. Kocasinan sahasında oynanan karşılaşmanın tek golü 62’nci dakikada Kemal Halezeroğlu’ndan geldi. Grubun bir diğer karşılaşmasında ise Bozcaadaspor, sahasında Yeni Çanspor’u 2-1 mağlup etti. (Kadir Sinici)