"Borcu olan belediyeler festival yapmazsa, hiçbir belediye yapmamalı"

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Kırklareli Belediyesi'nin 3 milyon 500 bin TL borcu olduğunu belirterek 'Borcu olan belediyeler festival yapmazsa, hiçbir belediye yapmamalı' dedi.

Gazetemizde dün yayınlanan “Borç batağı içerisinde Kakava Festivali” başlıklı habere düzenlediği bir basın toplantısı ile cevap veren Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; “Bütün belediyelerin borcu vardır. Türkiye’de borcu olmayan belediyeler çok az. Eğer borcu olan belediyeler festival yapmazlarsa, hiçbir belediye festival yapamaz.
Festivalimizin belediyemize çok fazla bir maliyeti olmayacak. Stant satışları ve sponsorlarımızla en fazla 60 bin TL maliyet olacak.
Belediyemizin şuan 3 milyon 500 bin TL borcu var. Bu durumda festival yapmamızın sebebi ise geleneksel hale gelmiş festivalimize ara vermemek.
Kakava Festivali’nin ilk gecesi olan 4 Haziran Perşembe günü yerel sanatçılar yer alacak. İkinci gecede Petek Dinçöz, son gece ise Emre Aydın sahne alacak. Bu sanatçılar Türkiye’de tanınan ve gençlerin devamlı takip ettiği sanatçılar. Bu sanatçıların festivalimizde sahne almasıyla festivalimiz kalitesini de koruyacak” şeklinde konuştu. (yy)