Borcunu ödemeyen dört kişi kurşuna dizildi

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir yıl öncesinden alacak verecek konusunda husumet bulunan bir aileden dört kişinin içinde bulunduğu otomobil alacaklı kardeşlerin pompalı tüfekler tarafından tarandı. Otomobildekilerden dört kişi öldü, iki katil zanlısı ise polis tarafından yakalandı.

MURATLI - TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir yıl öncesinden alacak verecek konusunda husumet bulunan Beyret Ailesi'nden dört kişinin içinde bulunduğu otomobil alacaklı Demirci kardeşler tarafından pompalı tüfeklerle tarandı. Otomobildekilerden dört kişi öldü, katil zanlısı iki kardeş polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay Roman vatandaşların yaşadığı Muratlı'nın Turan Mahallesi'nde önceki gece saat 22.00 sularında meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Ersin Beyret (25), kardeşi Selçuk Beyret (17), amca çocukları Vural Beyret (35) ve oğlu Vural Beyret (17) otomobile binerek alacak verecek nedeniyle aralarında husumet bulunan Demirci Ailesi'nin oturduğu sokağa gittiler. Kendilerine borcu olan Beyret Ailesi'nin fertlerinin kendi sokaklarında otomobille gezmelerine içine sindiremeyen Yalçın Demirci (22) ve ağabeyi Gökhan Demirci (26) evdeki ruhsatsız iki pompalı tüfeği alarak otomobilin yolunu kesti. Otomobile rastgele ateş etmeye başlayan iki kardeşin silahlarından çıkan kurşunlardan kuzenler Ersin Beyret ve Bülent Beyret olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Selçuk ve Vural Beyret'in ölmediğini gören Yalçın Demirci belinden çıkardığı ruhsatlı tabancayla her ikisinin kafasına birer kurşun sıktı. Selçuk ve Vural Beyret çevredekiler tarafından Muratlı Devlet Hastanesi'ne ardın da Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edilmelerine rağmen kurtarılamadı.
Olayın duyulması üzerine harekete geçen polis katil zanlısı Demirci kardeşleri pompalı tüfeklerle birlikte evlerinde ele geçirdi. Ancak olayda kullanılan tabanca bulunamadı.
Demirci kardeşler ilk ifadelerinde cinayeti kabul ederek "Biz onları öldürmeseydik onlar bizi öldürmeye gelmişti" dediler.
Ölenlerin cesetleri otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken polisteki sorguları tamamlanan Demirci kardeşler Muratlı Adliyesi'ne sevk edildi. İlçedeye Tekirdağ'dan takviye polis kuvvetleri sevk edildi. Polis adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

*Husumet bir yıl öncesine dayanıyor
Dört kişinin öldüğü olayla ilgili iki aile arasındaki husumet yaklaşık bir yıl öncesine dayanıyor. Alacak verecek davası nedeniyle iki aile arasındaki gerginlik zaman zaman kavgaya dönüşüyordu. Bu kavgalardan birinde 4 ferdi ölen Beyret Ailesi, kendilerinden alacaklı olan Demirci Ailesi'nin evini ve kamyonetini yaktığı belirtiliyor. İki ailenin de hurda toplama işiyle geçindiği öğrenildi. (sm