"Boş hayaller peşinde değil, gerçeklerin ve yararlı faaliyetlerin peşindeyiz"

'Boş hayaller peşinde değil, gerçeklerin ve yararlı faaliyetlerin peşindeyiz'

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım, geçtiğimiz Pazartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için 17 Ocak tarihine ertelenen Genel Kurul öncesi gazetemizi ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Oda Başkanlığı için yeniden aday olduğunu beyan ederek, gazetemize bugüne kadar yapılan hizmetlerin özetini aktardı ve yeni planlarından bahsetti.

Konuşmalarının başında diğer adaya da başarılar dileyen Resul Yıldırım, bu katılımcılığın demokrasinin bir gereği olduğunu ifade ederek, başka bir aday olmasından da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Resul Yıldırım açıklamalarına Oda Başkanlığı sürecini kısaca anlatarak başladı:

“Ilk olarak 31 Aralık 1999 yılında mütevelli heyetinin oluşmasında kurucu üye olarak görev aldım. Daha sonra arkadaşların desteği ile başkanlık için talip oldum. Seçimleri Şaban Alsancak’ın kazanmasından sonra çalışmalara yine devam ettik. Aramızda herhangi bir dargınlık olmadı. Yine her konuda elimden ne geldiyse yardımcı olmaya çalıştım. 2005 yılının Kasım ayında yapılan seçimlerde ise Şaban Alsancak’tan başkanlık görevini devraldım. 2005 yılından sonra da onunla birlikte belli şeyleri paylaşarak, görevi elimden geldiğince en iyi şekilde sürdürmek için çabaladım. Bu süreçte en büyük destekçilerimden biri de 2. başkan Muammer Ikizkaya oldu. Ayrıca bana en büyük desteği veren, nefes aldıran, bana katkı sağlayan, yönetimdeki diğer arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Başkanlık görevim boyunca bizlere fikri katkıda bulunan tüm esnafımıza yönetim kurulu adına da teşekkür ediyorum.”

4 senelik görev süresi boyunca pazarcı esnafının tüm iş yaşantısıyla yakından ilgilendiklerini belirten Resul Yıldırım, Kırklareli’ndeki pazar yerinin hem potansiyel, hem de hacim olarak büyük bir oluşumdan meydana geldiğini kaydederek şunları söyledi:

“Biz her zaman pazaryerindeki varolan sorunlardan yola çıkarak, esnaf arkadaşlarımızın genel sıkıntılarını baz alarak, meyva-sebze, tuhafiye ve diğer iş dallarından bizlere gelen öneri ve eleştirileri gözönünde bulundurarak, sorunlara akılcı ve kalıcı çözümler üretmeye çalıştık. Bu uğraşıların yanında, 2009 yılının 29 Mart seçimlerinde Belediye Meclis üyesi seçilmemle birlikte, pazarcı esnafımızın sorunlarını, onların durumunu en iyi bilen birisi olarak bunları Belediye Başkanlığı’na daha aktif şekilde aktarabilme fırsatı yakaladım.”

Diğer belediye meclis üyelerinin varolan problemlerin çözümüne yönelik destek verdiğini de söyleyen Yıldırım, “Başkanımız da her konuda destek vererek pazarcı esnafımızın her zaman yanımızda oldu” dedi.

Yıldırım, pazarcı esnafının rahatlatılması noktasında yapılan bir çalışmayla; bir bankayla imzalanan protokol çerçevesinde en az faizli, en az kesintili ve en uzun vadeli kredi imkanına sahip olunduğunu belirterek, bu meblağlarla pazarcı esnafının bir nebze de olsa nefes aldığını dile getirdi. Bunların yanısıra pazarcı esnafının dış pazarlarda yaşadıkları sıkıntılarına yönelik olarak oranın oda başkanları ve gerekli yetkilileri ile diyaloglara girerek çözüm ürettiklerini kaydeden Yıldırım, “Bunların yanısıra başka muhtelif sorunlarla da yakından ilgilendik ve arkadaşlarımızın problemleri en kısa sürede giderildi. Babaeski ve Lüleburgaz’da kapalı pazar yerine girmesi gereken esnaf arkadaşlarımız için oradaki başkanlarla görüşerek randımanlı bir organizasyon sağladık. Esnaf Kefalet Kooperatifi, Vergi dairesi ve SGK Il Müdürlüğü ile üst düzeyde diyaloglarımız oldu. Geçen 4 yıl içinde, çalışmalarımız esnasında tabii ki eksiklerimiz olmuştur. Seçildiğimiz takdirde, aldığımız uyarı ve eleştirileri yine dikkate alarak eksiklerimizi gidereceğimize inanıyorum. Meclis üyeliği görevimi esnaf arkadaşlarımın faydalanacağı noktada da değerlendirmek istiyorum” diye konuştu.

17 Ocak tarihinde yapılacak seçimde listelerinde Şaban Alsancak’ın da yeraldığını belirten Yıldırım, listedeki isimlerin bölgelerinde konulara vakıf, çözüm üretebilecek, katkı sağlayacak arkadaşlardan oluştuğunu vurguladı. Yeni ekibin tüm sorunlara azami sürede çözüm üretebilecek bir potansiyelde olduğunu söyleyen Resul Yıldırım, “Bizler, boş hayaller ve boş vaatler peşinde değiliz. Gerçeklerin ve faydalı, üretken faaliyetlerin peşindeyiz. Odamıza kayıtlı 303 üyemiz de aynı eşitlikte, kardeşimiz gibi gördüğümüz ve değer verdiğimiz arkadaşlardır. Her zaman yanlarındaydık, şimdi de yanlarındayız” dedi.

Tekrar seçilmeleri durumunda, birçok konuda girişimlerinin olacağını açıklayan Resul Yıldırım, bunların başında hem esnafın, hem de halkın büyük beklenti içinde olduğu Kapalı Pazar Yeri projesinin enine boyuna detaylı bir şekilde tekrar konuşulması olduğunu dile getirdi.

“Ekonomik süreci de yakaladıktan sonra birçok yararlı girişimlerimiz olacak“ diyen Yıldırım, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Amacımız esnaf arkadaşlarımızın sektörel masraflarını asgariye indirirerek, onların ekonomik darboğazdan çıkmasına katkı sağlayabilmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız seçimlerin ardından aynı görevde olmamız durumunda hız kazanacaktır. Talepler, beklentiler, belediye ile birebir görüşmelerde iletilecek ve olumlu mutabakatlarla sonuçlanacaktır. Mevcut tüm üyelerimizi, 11 Ocak tarihinde yapılacak olan Genel Kurul ve seçimlerde demokratik haklarını kullanmak üzere oraya davet ediyorum. Demokrasinin en güzel örneğini orada yaşamak istiyoruz.”