"Boş vaadlerden usandık"

'Boş vaadlerden usandık'

2008-2009 futbol sezonunun başında Kırklarelispor’a transfer edilen genç futbolcular, kulüpten alacaklarını tahsil edemeyince takımdan ayrılma kararı aldılar. 6 aydır Kırklarelispor forması giyen yetenekli gençler, Başkan Kıvanç Kurtar’ın taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade ettiler.

Kırklarelispor’da sular durulmuyor. Mücadele ettiği Süper Amatör Ligi’ndeki durumunda çok ekonomik çöküşüyle gündemde olan Kırklarelispor, şimdi de futbolcuların takımdan ayrılma kararıyla çalkalanıyor. Kıvanç Kurtar başkanlığındaki yeşil beyazlı ekipte ekonomik çöküşün son kanıtı olan bu gelişme, spor çevrelerinde de üzüntü yarattı. 

Kırklarelispor'da 6 aydır futbol oynayan Ceyhun Zengin, Onur Anıl Şengül, Vahap Kemer, Gökhan Avcı, Eray Verep ve Çağatay Yönücü, kulüpten para alamadıkları gerekçesiyle, takımla olan ilişkilerini kestilerini ifade ettiler.

Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Kıvanç Kurtar'ın kendilerini para vermeden maçlarda oynattığını ve ödemeler konusunda taahhütlerini yerine getirmediğini söyledi.

Ceyhun Zengin ayrıca kendisine bin 250 TL, Kemer'e bin 50 TL, Verep'e bin 750 TL, Yönücü'ye bin 500 TL, Şengül'e bin 250 TL, Avcı'ya bin 500 TL'lik makbuz imzalatıldığını da iddia etti.

Kurtar da, söz konusu futbolculara değişik zamanlarda ödeme yaptıklarını öne sürerek, kendisini savundu. Takım antrenörü Bilgin Erden de “Kulüpte yaşanan olumsuzluklar düzelmediği takdirde istifa edeceğim” diyerek, konuyla ilgili düşüncesini dile getirdi.

Bu arada, Zengin ve arkadaşları Kırklareli Valiliği ve Belediyeye Başkanlığına da giderek yardım istediler.

“Yazık bu çocuklara”

Başkan Kıvanç Kurtar’ın vaad ve taahhütleriyle Istanbul ve çevre illerden Kırklareli’ne gelerek yeşil-beyazlı forma için mücadele eden bu futbolcuların yaşadıkları, spor çevrelerinde de üzüntü yarattı. Kırklarelispor gibi köklü bir kulübün, futbolculara ödeme yapamamasının üzüntü verici olduğunu ifade eden otoriteler, “Kulüp Başkanı Kıvanç Kurtar, bu gençleri yaşadıkları illerden alarak Kırklareli’ne getirdi. Eğer bunu yapıyorsanız, oyuncuya hak ettiğini de vereceksiniz. Zaten bu gençlerin yaşam koşulları da yeteri kadar iyi değil. Verilen sözler tutulmayınca işte böyle durumlar ortaya çıkıyor. Oyuncuları buraya getirmek marifet değil, önemli olan bu gençlere iyi şartlar sunabilmek. Oyuncuları sadece karın tokluğuna burada tutmak, maçlarda da başarılı olmalarını beklemek çok yanlış. Kırklarelispor’un bu durumda olması tüm halkımızı üzüyor. Başkan Kıvanç Kurtar, tutamayacağı sözler verip de bu yetenekli gençleri hiç kandırmamalıydı. Onları kurulu düzenlerinden vazgeçirerek, Kırklareli’de futbol oynamaya ikna etmek için birtakım sözler verilmiş. Bunlar ne yazık ki sadece sözde kalmış. Bu çocuklara da yazık” diye konuşuyorlar.

Şimdi ne olacak?

Kırklarelispor’un ideal kadrosunda da yer alan bu gençlerin takımdan ayrılma kararından sonra yeşil beyazlıların ligdeki durumunun ne olacağı da şimdiden merak ediliyor. Bu oyuncularla yeniden anlaşmaya varılıp varılmayacağı yönünde henüz bir açıklama yapılmazken, Kırklarelispor ayrılan oyuncuların yerine kadrosunu genç takımdan futbolcularla takviye edecek.

Profesyonel lige yükselmeyi hedefleyen Kırklarelispor’un, yaşanan bu gelişmeyle birlikte 6 oyuncusundan faydalanamayacak olması taraftarları da üzdü. Yeşil beyaz renklere gönül veren taraftarlar, sorunun bir an önce çözülerek oyuncuların tekrar takıma kazandırılmasını istiyorlar.