Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane; "Belediyemiz bizi iki gruba ayırsın"

Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane; 'Belediyemiz bizi iki gruba ayırsın'

Kırklareli Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane, Lostra Salonu’nun kapasitesinin kendilerine artık yetmediğini ve bu konuda belediyeden yardım beklediklerini ifade etti.

Dün gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren Gülhane; burada yaptığı konuşmada, lostra salonu ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Civardaki hamallık yapan şahısların işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Ayhan Gülhane şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere, Lostra Salonu’nun hemen yanında yevmiyeli ücretle hamallık yapmak için bekleme yapan kişiler var. Onların yarattığı dağınıklık, kargaşa ve gürültü nedeniyle müşterilerimiz rahatsız oluyor ve bu durum bizim işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Zaman zaman burada kavga da çıkıyor olması, huzursuzluğu büsbütün artırıyor.”

Gülhane, salonun kendilerine dar geldiğini de belirterek; “Orada 9 kişi çalışıyoruz. Bu nedenle salonun kapasitesi bizlere yetmiyor. Rahat ve ferah bir çalışma ortamı olmuyor. Sıkışıklık oluyor. Hiç olmazsa iki gruba ayrılsakta; bir grup burada kalır, diğer grupta ya Arasta’nın bispark olarak kullanılan yerine gider, yahut havuzun yanına yapılan ve artık işlemeyen satış barakasının etrafına çevrelenir. Önceden Arasta’nın yanında duruyorduk. Oranın bekçisi gibiydik. Ancak şimdi Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, orada durmamıza müsaade etmiyor. Bu konuda müdürülükle temaslarım oldu, fakat sonuç alamadık. Şimdi belediyeden ricamız, bizlere bir kolaylık sağlaması ve iki gruba ayırması. Bir de Lostra Salonunun önünde arabalar parkedince iş yapamaz hale geliyoruz. Kimse bizi             göremiyor.” dedi.

Şu an salonda bulunan bazı boyacıların fiyat tarifesine de uymadığını iddia eden Ayhan Gülhane; kendisinin artık yorulduğunu, eski Vali Hüseyin Avni Coş’un iştirakiyle bir jübile gerçekleştireceğini ancak, Coş’un ataması nedeniyle bunun olmadığını anlattı.

Konuşmasının sonunda Ayhan Gülhane, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve tüm belediye çalışanlarının, ayrıca Kırklarelililerin gelecek Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, belediyeden en kısa zamanda konuya yönelik çözümler beklediklerini ifade etti.