Bozuk ve Son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleri imha edildi

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bakkal ve marketlerde yapılan denetimlerde, tarihi geçmiş ve bozulmuş gıdalar toplatılarak imha edildi.


Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren bakkal, market, kantin ve benzeri işyerlerinde yapılan denetimler de son kullanama tarihleri geçmiş gıda maddelerinin zabıta müdürlüğü ekiplerince toplatıldığını söyledi.
Kaya, ''Malkara Belediyesi, belediye personeli olarak başkandan en alt kademedeki işçisine kadar tüm çalışanlarımız halk sağlığına önem vermektedir. Bu düşüncelerle daha önce yapılan denetimler, okulların açılmasıyla beraber sıklaştırılmış ve daha da sıklaştırılarak devam edecektir. Bu denetimler sırasında ele geçirilen bozuk ve tarihi geçmiş gıda maddelerine ekiplerimizce tutanakla el konulmuş, Belediye Encümeninin aldığı karar doğrultusunda da ilçe çöplüğünde yakılarak imha edilmiştir'' dedi.
Malkara Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Doğan da, gıda denetimlerinin sıklaştırıldığını ifade ederek, okul kantinleri, bakkallar, marketler ve gıda maddesi imalathanelerinin denetlenmeleri sonucunda çok sayıda bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerinin toplatılarak ilçe çöplüğünde yakıldığını kaydetti. aa