Briçte, 19 Ocak'tan bu yana devam eden 5 haftalık turnuvalar, sona erdi

Briçte, 19 Ocak'tan bu yana devam eden 5 haftalık turnuvalar, sona erdi

Kırklareli Mimarlar ve Mühendisler odasında 19 Ocak 2009 tarihinden bu yana devam eden 5 haftalık Briç turnuvaları sonucunda birinciler Hüseyin Demiray ile Yüksel Ertaç oldu. 3 Dönemde birinci olan Hüseyin Demiray ile Yüksel Ertaç'a ve geçen haftanın birincileri olan Mustafa Karataş - Rahmi Ocak ikilisine; turnuvalara oyuncu olarak katılan ve iyi dereceler elde eden Vali Yardımcısı Halis Peker plaket ve kitap armağanı sundu. Ardından 4. dönem turnuvalarına başlandı.

4 yıldan bu yana Mimarlar ve Mühendisler odasında devam eden ve ilimizdeki Devlet Kurumlarında görevli bürokratların, Devlet Hastanesinde görevli Doktarların, Tarım Il Müdürlüğü, Toprak Araştırma ve Devlet Su Işlerinde görevli Mühendislerin, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli öğretmenlerin, Emekli Subay ve Astsubaylar ile Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı iş yeri sahiplerinin katıldığı ve görsel bir şölen havasında geçen turnuvalara katılım her geçen gün artarken turnuvalarda rekabet had safhaya ulaşmaya başladı.

Zeka oyunu briç sporuna katılan katılımcılara verilen plaketler ve hediye edilen kitaplar rekabetin artmasına neden olurken aynı zamanda katılımcılar arasındaki arkadaşlığı ve dostluğu da pekiştirmeye devem ediyor.Briç antrönürü ve hakemi Attila Özekici'nin kontrolünde yapılan ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün kayıtlarına işlenen derecelendirmelerde, briççiler bu bilgi birikimleri ile yakında Istanbul ve diğer büyük illerde yapılacak turnuvalarda da iyi derece yapmak ve ilimizin adını briç sporunda da duyurmak için büyük bir gayret sarfettikleri belirtildi.

23 Şubat tarihinde başlayan 4. Dönem 1. Hafta ve üçüncü dönemde alınan genel sonuçlar şu şekilde;

3. DÖNEM GENEL SONUCU

Genel Birinciler        Hüseyin Demiray-Yüksel Ertaç         % 56,38

Genel Ikinci             Güner Ön                                    % 55,88

Genel Üçüncüler       Mehmet Esgin-Mustafa Ergin        % 55,20

4. DÖNEM 1. HAFTA SONUCU

1      74.00     61.67%    Atilla Sıcak - Mustafa Özbay

2      67.50     56.25%    Mehmet Özakıncı - Ilker Kurşun

3      65.00     54.17%    Metin Tural - Güner Ön

4/5     62.00     51.67%   Hikmet Dedeoğlu - Kemal Ikikarakayalı

4/5     62.00     51.67%   Hüseyin Demiray - Yüksel Ertaç

Gazetemiz olarak bu spora gönül veren tüm sporculara başarılarının devamını dileriz.