"Bu coğrafyanın kültürel yemekleri turizme hizmet edecek"

Edirne Valisi Mustafa Büyük, ''Bu coğrafyanın kültürel yemeklerini daha fazla turizme hizmet eder hale getireceğiz'' dedi.

    Büyük, Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Odası'nın ''Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü'' projesi kapsamında, Edirne Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.
     Büyük, yaptığı açıklamada, turizmi canlandıracak her türlü projenin arkasında olduklarını belirti.
     ''Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü'' projesinin yöre yemeklerinin tanıtılmasında katkı sağlayacağını anlatan Büyük, ''Bu coğrafyanın kültürel yemeklerini daha fazla turizme hizmet eder hale getireceğiz. Gerçekten turizme hizmet edecek güzel bir proje. Gerek öğrencilerimiz, gerekse bu işle uğraşan insanlar bu projede bir araya gelmiş. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.
     Edirne Esnaf Odaları Birliği ve Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ da, projenin ilk ayağında 13-15 Şubat tarihlerinde Bulgaristan'ın Haskova ilinde projenin tanıtımının yapıldığını belirtti.
     Projenin tanıtımına Vali Büyük ve kurum müdürlerinin katılmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden İnağ, yöre yemeklerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.
     AB Edirne Bilgi Bürosu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Füsun Özerdem AB'nin bu proje için 651 bin avro hibe olarak ayırdığını, Edirne'den 10, Kırklareli'den ise 7 projenin hibe almaya hak kazandığını belirtti.
     ''Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü'' projesinin amacının kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
     Proje kapsamında Edirne Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde 10 öğrenci, 18 aşçı eğitim görüyor. aa