Bu derdin bir çaresi yok mu?

Bu derdin bir çaresi yok mu?

Kırklareli’nin en büyük sorunlarından biri olan at arabası sorunu gün geçtikçe ilimize zarar vermeye devam ediyor. Bir süre önce bu soruna bir çözüm bulmak adına, at arabalarına plaka tahsis edilmiş, böylece söz konusu arabalar kayıt altına alınmıştı.

Ancak bu uygulamaya rağmen, hala şehrimizde birçok plakasız at arabası bulunmakta ve bu arabalar adeta Kırklareli’ni yağmalamakta.

Vatandaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda, özellikle ıssız alanlardaki mülkleri mesken tutan bu araçların, hırsızlık yaparak, büyük zararlara yol açtığı belirtilmekte.

Bağ evleri, çiftlikler, şehir dışında bulunan özel mülkler ve inşaat alanları gibi yerlerden, tabir-i caiz ise ellerine geçirdikleri ne varsa alıp götüren at arabaları, sadece şahsi zarara değil, milli servete de büyük oranda darbe vuruyorlar.

TOKI inşaat alanı da nasibini alıyor

limizde uzun bir zamandan bu yana yapımı devam eden ve ev sahiplerinin inşaatların bitmemesinden dolayı artık isyan edecek duruma geldiği TOKI konutlarının malzemeleri de at arabacılar tarafından yağmalanıyor. TOKI inşaatları çevresinde önlem alacak yeterli güvenliğin bulunmaması ve inşaatların yapımının durmuş olmasından dolayı at arabacıları gece saatlerinde buraya kolaylıkla girerek inşaatların çevresinde bulunan malzemeleri at arabalarına koyarak ortadan kayboluyorlar. TOKI’den inşaatı olan vatandaşlar ise yaşanan bu duruma isyan ederken inşaatların yapımının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala sona ulaşılmamasından ve bu soruna bir çare bulunulamamasından yakınıyorlar.

Sonuç olarak duyarlı pekçok vatandaşımız, bu duruma artık bir çözüm bulunmasından yana olduklarını, üstüne basa basa vurguluyorlar.