"Bu devletin başına, milleti getireceğiz"

'Bu devletin başına, milleti getireceğiz'

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Kırklareli’ndeki parti binasının açılışını gerçekleştirmek üzere dün ilimizdeydi. Açılıştan önce, Şampiyon Grand Otel’de bir toplantı gerçekleştiren Pamukoğlu, partisinin hedeflerini ve yapmak istediklerini sıraladı. Pamukoğlu konuşmasında; “Siyaset yapmaya mecburuz, çünkü bu yol, “yol” değildir. Herkes düşünmeye, karar vermeye ve harekete geçmeye mecburdur” dedi.

Birçok parti mensubunun katıldığı toplantı, saat 15.40’da başladı. Saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile açılan programda ilk olarak Hak ve Eşitlik Partisi Il Başkanı Yusuf Vural Şahin kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sine-vizyon gösterisinin ardından ise kürsüye partinin Genel Başkanı Osman Pamukoğlu davet edildi.

Pamukoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi;

“Yıllardır bu ülkenin siyasetini yürüten partiler var. Başlarında hiç değişmeyen Genel Başkanları var. Sonuç olarak; içeride huzur ile güvensizlik, dışarıda ise hiçbir zaman bağımsız olamayan, sürekli talimat alan bir ülke durumundayız.

“Hiçbir partiye benzemeyiz”

Ülkemizin hal ve gidişatı hepimizin canını sıkıyor. Bu yüzden bir karar vermemiz, bir eyleme geçmemiz gerekiyor. Bunun adı; siyaset yapmaktır. Ama asla bugüne kadar yaşadığınız, bildiğiniz, gördüğünüz, örnekleri hepimizin gözleri önünde olan ne partilere, ne kadrolarına, ne de mensuplarına benzemeyecek bir parti. Zaten öyle bir siyaseti ben kişilik olarak ne yapabilirim, ne de yürütebilirim. Bizim anlayışımız, hem güvenlik anlamında, hem ekonomik anlamda, ham de kültürel değerlerimiz adına yeniden oluşturulan ulusal bir mücadeledir.  Bizim hedeflerimiz pratiktir. Bir şey söylüyorsak ve programımızda yer alıyorsa, o mutlaka yapılacaktır. Yapamayacağımız hedefin sözünü vermeyiz. 

“Türkiye’de en zor şey vatandaş olmaktır” 

Ülke baştan aşağıya soyulmuş durumda. “Yolsuzluk” diyorlar ama öz Türkçesi ile bu “hırsızlıktır.” Ekonomik mücadelenin kaybedilmesi, geleceğin kaybedilmesi demektir. Türkiye, yolsuzluk nedeni ile dünyadaki 202 Birleşmiş Milletlere kayıtlı ülkeler içerisinde dördüncü sıradadır. Ekonomisi, hırsızlık nedeni ile alt üst olmuş dördüncü ülkeyiz. Peki bu yolsuzluğu yapanlar kim? 2008 yılına ait Uluslararası 5 kuruluşun raporu var. O rapor diyor ki; “Yolsuzluk yapanların ilk sırasında siyasetçiler yer alıyor.

Işte bu yüzden yapacağımız ilk şey; Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak olacak. Onları bir gecede çıkaracağımız kanun ile vatandaş haline getireceğiz. Çünkü Türkiye’de en zor şey vatandaş olmaktır. Siz bugüne kadar yolsuzluktan yargılanan bir siyasi, bakan veya milletvekili gördünüz mü? Ya da o davanın sonuçlandığını gördünüz mü? Görmediniz. Göremezsiniz de. Hepsi düzen ve sistemin birer parçası ve halkın emeğini çalmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar.

Bunların dokunulmazlıklarını kaldırmak yetmez. Özel Ihtisas Mahkemeleri’nde hepsi yargılanacak ve milletten çaldıklarını, milletin hazine kaynağına aktaracağız. Hiçbir yere kaçamayacaklar.”

“Millet devletinin efendisi olacak”

Pamukoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Toprak bizim en kıymetli değerimizdir. Herşey gelip geçicidir, ama toprak kalıcıdır. Bizi doyuran bu toprağı neden koruyoruz ? Çünkü en kıymetli değerimiz topraktır. Bu kadar kıymetli bir değer, parsellenip, satılamaz. Bir takım yer altı zenginlikleri olmadığı için, bizim toprağımıza geliyorlar. Ve bizim geleceğimizi satıyorlar. Çocuklarımızın öz kaynaklarını, başkalarına satarak tüketiyorlar. Bu sorunu çözüp, kendi topraklarımızda, hiçkimseye muhtaç olmadan yaşayacağız.

Bürokratik ve burjuva devletidir, bu devlet. Ama biz; bu devletin başına milleti getireceğiz. Millet devletinin efendisi olacak.

“Siyaset yapmaya mecburuz”

Türkiye ile kimse uğraşamaz, kimsenin gücü yetmez. Devlet, güç ve kudret demektir. Devletsiz toplumlar yok olup, gitmiştir. Hiçkimse devletin güç ve kudretinden şüphe etmemelidir. Eğer şüphe başlamışsa, sizin de devletiniz de erime başlamış demektir. Buna meydan veremeyiz, ki ülke bugün bu durumdadır. Eğer yaşayacaksak, devletimizin başı dik olacak. Yaşamanın kıymeti işte budur.”

Pamukoğlu yaklaşık 45 dakikayı bulan konuşmasında, ülkenin terör sorunu ile ilgili olarak dağları 365 günde temizleyeceklerini taahhüt etti. Pamukoğlu ayrıca, Türkiye’de bir Ortadoks din devleti kurulmaya çalışıldığını vurgulayarak; “Eğer böyle bir şey gerçekleşirse, bir sabah müslamanların Ayasofya’da namaz kılmadığını görürsünüz” yorumunu yaptı.

Pamukoğlu, iktidar olmaları halinde hayata geçirecekleri projelerinden en önemlilerini de saydı; “1-) Memurların siyasi partiye kayıt olma yasağını kaldıracağız. 2-) 18 yaşındaki herkesin seçme hakkı olduğu gibi, seçilme hakkı da olacak. 3-) Askerlik yapma görevi süresinde eşitlik sağlayacağız. Bedelli askerlik asla olmayacak ve 1984 yılından itibaren çürük raporu alarak askerlik görevini yapamayan herkes, tekrar tedavi olarak, uygunsa askerliğini yapacak.”

Pamukoğlu konuşmasını “Siyaset yapmaya mecburuz, çünkü bu yol, “yol” değildir. Herkes düşünmeye, karar vermeye ve harekete geçmeye mecburdur” sözleri ile noktaladı.

Pamukoğlu daha sonra beraberindeki partililer ile birlikte, Hak ve Eşitlik Partisi’nin Kırklareli Il Parti bürosunu hizmete açtı. Ilimiz Inci Pasajı, ikinci katında bulunan parti binası alkışlar eşliğinde açıldıktan sonra, Genel Başkan Osman Pamukoğlu ve Il teşkilatı beraberce objektiflere poz verdiler. Program iyi dileklerle ve ikramla son buldu.