Bu gazeteye dikkat!

Hem dolandırdılar, hem dolandırıcılığa karşı uyardılar

Kırklareli Defterdarlığı, Kırklareli’nde “Biz Maliye’den geliyoruz” diyerek gazete satıp dolandıran kişilere karşı vatandaşları uyardı. Kırklareli Defterdarlığı’na gelen bir ihbar sonrası bir grup dolandırıcının “Biz Maliye’den geliyoruz” diyerek tanesi 8 TL’den “Mali Prensipler” adında sahte bir gazete sattığı ortaya çıktı. Gelen ihbarlar sonrası Kırklarelilileri uyaran Defterdarlık’tan vatandaşlara; “İstanbul’da yayımlanan Mali Prensipler adlı gazeteyi “Biz Maliyeden Geliyoruz” diyerek esnafımıza satmaya çalışan kişilerin ilimizde bulunduğu öğrenilmiştir.
Yapılan araştırma sonrası bu kişilerin Maliye ile herhangi bir ilgilerinin bulunmadığı, gazetelerini satmak veya abone yapmak için “Ben Maliyeciyim” diyen kişilerden mutlaka kimliklerini ibraz etmeleri gerektiğini belirterek mükelleflerimizin bu gibi durumlarda daha duyarlı davranmalı rica olunur” şeklinde uyarı yapıldı.
Satılan gazetenin alt kısmında ise yer alan “Kendine Maliyeci süsü vererek abone yapmaya, telefon kanalıyla davetiye satmaya, maliyeci gibi davranıp gazete satmaya çalışan kişilerle karşılaştığınız zaman Emniyet birimleriyle temasa geçerek, bu tür dolandırıcıların hem Maliyenin hem gazetemizin ismini karalamasına izin vermeyeli” yazı ise dolandırıcılık için 8 TL’den satılan gazetede yer alan en dikkat çekici yazı oldu. (ay)