Bu kez gazeteciler gezip eğlendi

AGD üyelerine yönelik düzenlediği Dupnisa gezisinde gazeteciler unutulmaz bir gün yaşadı. Ancak gazeteciler, bu gezide de haber yapmadan duramadı. İşte bu haber böyle bir duygunun eseri.

Güney Doğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) dernek üyelerine yönelik kültürel ve sosyal etkinliklerine devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Trakya’nın turistik alanlarından biri olan Dupnisa Mağarasına bir gezi düzenleyen Güney Doğu Avrupa Gazeteciler Derneği üyelerine unutulmaz bir gün geçirdi.
Merkezi Edirne’de bulunan Güney Doğu Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Murat Savaş yaptığı açıklamada, gazetecilik mesleğinin stresli ve temposu ağır bir meslek dalı olduğunu hatırlatarak, üyelerinin bir günlüğüne de yoğun temponun dışına çıkabilmeleri için böyle bir gezi düzenlediklerini bildirdi. Dupnisa Mağarası’nın tüm Trakyalılar tarafından görülmeye değer bir alan olduğuna dikkat çeken Savaş, “Üyelerimizin bir çoğu bu alana haber yapmak için gittiği için iyi bilmekte. Ama bu sefer gezi ve dinlenmek amacıyla yapılan gezide mağarayı daha detaylı olarak inceleme dinlenme imkanı buldu. Meslektaşlarımıza yönelik kültürel ve sosyal etkinliklerimize bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.
Geziye katılan çok sayıdaki gazeteci ise aileleriyle birlikte mağarayı gezdikten sonra bu alanda yaptıkları piknikle doyasıya eğlendi.
Günün yoğunluğundan ayrı bir gün geçiren basın mensupları dönüşte Üsküp ve Kırklareli’nde verilen molalarla bölgeyi daha iyi tanıma imkanı buldu. (sm)