"Bu Pazar seçim olsa garanti alırız"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Cavit Çağlayan, bu Pazar günü dahi seçim yapılsa Kırklareli Belediyesi'nin yine CHP'de olacağını söyledi.

Yerel Seçim tarihi yaklaştıkça tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de seçime girecek olan partilerde hareketlenmeler başladı. Kırklareli merkez ilçede ilk Belediye Başkan Adayı’nı açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu.
Halen Kırklareli Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan CHP’nin Adayı Cavit Çağlayan tekrardan aday gösterilmiş olmanın ve bir dönem daha Kırklareli halkına hizmet edebilecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek şunları kaydetti:
“İki gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararı ile Kırklareli’nden Belediye Başkan Adaylığım kesinleşti. Bundan büyük mutluluk ve gurur duydum. Kırklareli’ne bir dönem daha hizmet etmeyi istiyordum ve bu konuda istekli ve azimliydim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha anlamlı ve daha ciddi çalışmalara başlayacağım. Son bir aya kadar benim adaylığımı belli gibiydi. Bunun içinde vatandaşlarımız ile belli diyaloglara girdim. Seçimlere 2.5 ay gibi bir süre var. Bu Kırklareli’ndeki propaganda için uzun bir süredir. Burada 1 ay içinde bile her tarafa ulaşılabilir.  
* “Bu Pazar seçim olsa garanti alırız”
Partimizin Kırklareli’ndeki şansını çok yüksek görüyorum. Hele ki bu Pazar seçim olsa garanti alırız. Ama 2.5 aylık bir süre var nasıl gelişmeler olur bunu bilemem. Normal şartlarda Kırklareli’nin siyasi tarihine baktığında favori CHP’dir. Bu dönem kimsenin tahmin edemeyeceği kadarda Sağ’dan oy alacağıma inanıyorum. Sade ve sissiz vatandaşlarda ve sessiz çoğunlukta bana karşı bir sempati olduğunu hissediyorum. Bunu da bana gittiğim ortamlarda sağ kesimden toplu olarak söylüyorlar.
Çünkü sağ kesimde olsa belediyede benim olmamdan rahatsızlık duymuyor. Yasal bir işi olduğunda önü çözeceğime ve ayrım yapmayacağıma inanıyorlar. Durum böyle olunca da sağ kesimden önemli bir oy bekliyorum.
* “Bizi desteklerse ÖDP destekler”
Yapılacak seçimlerde bizi desteklerse ÖDP destekler. Bu konuda da daha belirgin bir şeyde yok. DSP Aday çıkartıyor, SHP’nin ne yapacağını bilemiyorum. Sadece DSP ile görüştük başka bir yerle görüşmedik. Zaten onlarda kendileri aday çıkartacaklar. Bazı birliktelikler de kurumsal olmaz,  tabanda birliktelik olabilir.
* “Tüm belediyeleri almak istiyoruz”
CHP olarak merkez ilçe gibi ilçelerimiz ile belde belediyeliklerini de almak istiyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki; Kırklareli’nde görev yapan tüm Belediye Başkanları’nın hepsi iyiler. Aşırı yıpranmış, şaibeli, çirkef bir belediye başkanı arkadaşımız bulunmuyor. Şu anda mevcut Belediye Başkanları’nın tekrardan partileri tarafından aynı yerlerde aday gösterilmesi durumunda da tekrardan kazanacaklarına da eminim.
* “Diğer adaylarımız sonra belirlenecek”
Partimizden halen Belediye Başkanı olan Kofçaz Belediye Başkanımız Nihat Öztürk bu dönem aday olmayacağını açıkladı. Şu anda bir tek Babaeski Belediye Başkanımızın durumu belli değil. Birkaç gün içerisinde belli olur sanırım. Gerçi Babaeski’de kim olursa olsun bizim partimizden kazanır. İl Genel Meclisi’nde bu dönem CHP çoğunluğu mutlaka sağlayacaktır. Geçtiğimiz dönem Vize’den sıfır çekmiştik, bu dönem mutlaka çıkar. Kırklareli merkezden 2 idi 3 olur. 
* Kırklareli’nde seçim iki parti arasında geçer”
29 Mart’taki seçimlerde şu anda gözüken Kırklareli’nde CHP ile AK Parti’nin mücadele edeceğidir. Diğer partimler seçimde bizde varız dese de fiziki olarak görünen budur. Bu iki partiden aday kim olursa olsun bu iki aday arasında seçimler geçecektir. Diğer partilerin seçime girmeyeceği anlamına gelmez. Bizde bazı yerlerde kazanamayacağımızı biliyoruz ama aday gösteriyoruz. Burada örgütü canlı tutmak istiyorsunuz. Şu yakın zamanda gözüken durum bu şekilde. Ama Türkiye’de siyaset çok hızlı değişiyor. Bazen bakıyorsunuz 1 günde her şey değişiyor. Onun içinde erken konuşmaya gelmez. Biz seçime kadar Belediye olarak görevlerimizi, aday olarak da çalışmalarımızı yapacağız. Vatandaşlarımıza kendimizin yaptıklarını anlatacağız. Biz daha çok sade ve sessiz çoğunluğa güveniyorum. Onlardan iyi bir oy beklentim var.” (s)