"Bu uysal milletin sabrını zorlamayın"

'Bu uysal milletin sabrını zorlamayın'

Osman Pamukoğlu’nun Genel Başkanlığı’nı yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi Türk siyasetine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda partinin Kırklareli Il Başkanlığı’na Varol Şen atandı.

Şen, partinin Lüleburgaz Ilçe Başkanı Barış Çiray ile birlikte yaptığı basın açıklamasında “Ermenilerden özür diliyoruz” kampanyasını protesto etti.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Hak ve Eşitlik Partisi Lüleburgaz Ilçe Başkanlığı olarak sözde Ermeni soykırımını, bazı yazar ve aydınların başlattığı "Ermenilerden özür diliyoruz" kampanyasını protesto etmek ve kınamak üzere burada toplandık.

Özür dileyiciler; Siz osmanlı hükümetinin temsilcileri misiniz? O dönemi yaşayan halk mısınız ? Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan halkın savaş döneminde alınan kararlarda ne sorumluluğu var.? Neyi, kime kabul ettirmeye çalışıyorsunuz? Bu tezgah kimin.. ? Ermeni diasporasının dünyada neler çevirdiğini ve oyunun Türkiye' den toprak talebine dayanacağını niçin kafanız almıyor? Siz kimsiniz ?

Aydınlarmış! Neyin aydını? Kim verdi size bu ünvanı? Halk size böyle bir sıfat takmadan bu hakkı nereden alıyor ve kullanmaya kalkıyorsunuz? Siz sadece kendinizsiniz ve o kadarsınız .... Türk tarihini yargılamak ve hüküm vermek sizin gibi haddini bilmezlere düşmez. Bu uysal milletin sabrını zorlamayın...!

Biz Türk Milleti olarak tarih arşivlerinde yer alan resmi bilgilere göre 1915-1922 yılları arasında Kars, Van, Bitlis ve Nahçivan bölgesinde toplam 516 bin vatandaşımızı kaybettik. Tarih arşivinden alınan bu bilgilere göre esas soykırım bu tarihler arasında Ermeniler tarafından büyük Türk Milletine yapıldığı kanıtlanmıştır. Unutmayın ki şimdi ermenilerden özür dileyenler, yarın PKK'dan da özür dileyeceklerdir. Bizler bugün; tarihimizi ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatan bu olayın karşısında durmayı vatanımıza sahip çıkmayı, Türkiye Cumhuriyeti'ni karalamaya çalışan bu acizleri Hak ve Eşitlik Partisi olarak şiddetle kınıyoruz.