"Bu yerel seçimler çekişmeli geçecek"

Tüm ülkeyi olduğu gibi Kırklareli'ni de Yerel Seçimlerin hareketliliği ve heyecanı sardı. Vatandaşlar Mart'ta yapılacak olan seçimlerin büyük çekişmelere sahne olacağı görüşünde birleşiyorlar.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada 19 Siyasi Parti katılacak. Ancak seçimlere 2,5 ay kadar bir süre kalmasına rağmen bu 19 Parti’den Kırklareli’nde bulunanlardan AK Parti ve CHP’nin haricinde Kırklareli Belediye Başkan Adayı’nı kesin olarak henüz açıklayan çıkmadı.
Vatandaşlar yapılacak olan seçimlere Kırklareli’nde katılacak olan partilerin sayısının az olacağı görüşünde birleşiyorlar. Özellikle AK Parti, CHP ve MHP arasında büyük çekişmelere sahne olacak olan seçimlerde galip gelecek olan partinin çok az bir farkla Kırklareli Belediye Başkanlığı’nı kazanacağını düşünüyorlar.
Ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli’nde de seçimlerde ön sıralarda yarışacak olan bu 3 partiyi zorlayacak partilerin bulunduğunun göz ardı edilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Yapılacak seçimlerde Kırklareli’nde Kırklareli Belediye Başkan Adayı çıkarması halinde; Saadet Partisi’nin (SP) Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti), Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy potansiyelini etkileyebileceği gözüküyor.
Kırklareli’nden seçimlere girecek olan partilerin kesin adaylarını bu ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Kesin olarak İl Belediye Başkan Adayı, İl Genel Meclis Üyesi Adayı, İl Belediye Meclis Üyesi Adayı, İlçe Belediye Başkan Adayı, İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından Kırklareli’nde siyasetin hızlanacağı gözüküyor.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 29 Mart 2009'da gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlere girecek 19 Siyasi Parti şu şekilde açıklandı:
“Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik  Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi.”  (s)