Budak: ''Talep gelirse buğday alımı politikası ile ilgili toplantının organizasyonuna hazırım"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, kendisine talep gelmesi halinde buğday alımı politikası ile ilgili Edirne'de bir toplantı yapılması konusunda göreve hazır olduğunu bildirdi.

     Budak, geçtiğimiz yıl Edirne'de buğday alımında bazı sıkıntıların yaşandığını hatırlatarak, ''Geçen yıl buğday alım politikasında Edirne Merkez'de yaşanan sıkıntılar üzerine, çiftçi taleplerini onların istekleri doğrultusunda, Tarım Bakanımız ve Başbakanımıza ulaştırdım. Bu benim asli görevim. Amacım, çiftçiler ve tarım örgütleri ile el ele vererek, yaşanan sorunlara çözüm üreten politikalar üretmektir'' dedi.
     Edirne Ticaret Borsası ile Ziraat Odası'nı da ziyaret ettiğini hatırlatan Budak, şöyle konuştu:
     ''Talep gelirse buğday alımı politikası ile ilgili olarak Edirne'de TMO ve tarım bakanlığı yetkililerinin de katılacağı toplantının organizasyonuna hazırım. Borsanın da talebi varsa, onlarla çalışmaya hazırım. Elimden geldiği kadar sivil toplum örgütleri ve çiftçilerin taleplerini Ankara'da ilgililere aktarmaktan gurur duyarım. Bakanlar bölge verilerini de göz önüne alıp, politikalar uygulamaktadır. TMO ve Tarım Bakanlığı yetkililerini Edirne'ye davet edip, borsa ve ziraat odası yetkilileriyle toplantı olabilir.''
     Budak, bugüne kadar kendisine böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesiyle ilgili bir talep gelmediğini de kaydederek, ''Bana ulaşmak kolay. Süne ve diğer zararlılarla ilgili uygulanacak alım politikası yayımlanan tebliğle duyuruldu. Eksik varsa tamamlanması için katkıya hazırım. Edirne ve Edirnelilerin lehine olacak her türlü öneriye hazırım'' diye konuştu.