Bük ve Çobanoğlu ailelerinin en mutlu günü

Bük ve Çobanoğlu ailelerinin en mutlu günü

Pınarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı, ayrıca Bölge Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu ve eşi Neşe Çobanoğlu’nun oğulları Deniz ile Zerrin - Kadir Bük çiftinin kızları Cansu, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Pınarhisar’da gerçekleşen muhteşem bir düğünle aile olma vasfında ilk adımı attılar.

Katılımın yoğun olduğu düğünde Cansu ve Deniz çifti mutluluklarını, sevdikleriyle paylaşarak, oyun havaları eşliğinde güzel bir düğün gecesi yaşadılar.

Kına gecesi duygulu anlara sanhe oldu

İlk olarak 26 Haziran Cuma gecesi saat 20:00’da Lüleburgaz, Hürriyet Mahallesi, Istasyon Caddesi Gönül Sokak adresinde güzel bir kına gecesi yapıldı. Trakya’ya has geleneklerin yerine getirildiği gecede, gelinin eline kına yakılması esnasında yaşanan duygulu anlar, gelin tarafını az da olsa hüzne boğdu. Çocuklarının yuva kuracak olmasının getirdiği mutluluğu oyun havalarına eşlik ederek paylaşan aileler, onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan sevenleriyle birlikte kına gecesini atlattılar. Heyecanları gitgide artan çift, kına gecesinin ardından Pınarhisar’da yapılacak olan düğünün son hazırlıklarına başladı.

27 Haziran Cumartesi günü saat 12:30’da Çobanoğlu ailesinin evlerinin önünden start alan alay ise görülmeye değerdi. Uzun bir konvoy eşliğinde Pınarhisar’da tur atılarak, evlenecek olmanın verdiği mutluluk herkesle paylaşılmış oldu.

Trakya’dan birçok davetli düğüne iştirak etti

27 Haziran Cumartesi akşamı ise yaşanacak olan mutluluğun en büyük organizasyonuna sıra geldi. Saat 20:00’da Pınarhisar Millet Bahçe Havuzbaşı’nda yapılacak olan düğün, hava muhalefeti nedeniyle kapalı mekana taşındı. Kısa süre içerisinde tüm organizasyonu diğer mekana alan düğün sahipleri, davetlileri kapıda karşıladı. Her iki tarafın da sevenleri, yakınları, akrabaları ve dostlarının hınca hınç doldurduğu düğün, gelin ve damadın ilk dansıyla başladı. Mutlulukları gözlerinden okunan Cansu ve Deniz çifti, heyecan içinde geçen ilk dansın ardından, geleneksel takı merasimi için yerlerini aldı.

Ilk olarak erkek tarafının takı merasimiyle başlayan düğünde, orkestranın çaldığı birbirinden güzel şarkılar geceye ayrı bir renk kattı.

Trakya’nın çeşitli il ve ilçelerinden çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği gecede, Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Erdoğan’da konuklar arasındaydı. Birçok seçkin davetlinin konuk olduğu düğünde, pekçok önemli ismin de katılım gösteremediğinden dolayı göndermiş olduğu çelenkler dikkatlerden kaçmadı.

Erkek tarafının takı merasimi sürerken, davetliler de birbirine oldukça yakışan bu mutlu çifte hayran gözlerle bakıyordu. Erkek tarafının ardından kız tarafının takı merasimine geçildi. Yaklaşık 2 saat süren takı merasiminin sona ermesiyle birlikte, dans etmek için tekrar piste gelen gelin ve damada başta gelinin ve damadın anne babaları olmak üzere, diğer çiftler de eşlik etti. Dansın sona ermesinin ardından tüm davetliler, Trakya düğünlerinin vazgeçilmez oyun havalarına eşlik etmek için sabırsızlanmaya başladı. Bu sabırsızlığın farkında olan orkestra da hiç vakit kaybetmeden gecenin en hareketli saatlerinin başlangıcını yaptı.

Birbirinden kıvrak ve hareketli parçalara doyasıya eğlenerek eşlik eden davetliler, Cansu ve Deniz çiftinin mutluluklarına ortak olurken, aynı zamanda tabiri caizse kurtlarını dökme imkanıda buldular.

Gelin ve damatta dünya evine girmenin heyecanını hem kendileri, hem de sevenleriyle oynayarak üzerlerinden atmaya çalıştılar. Bu arada masada oturan tüm davetliler, lezzetli ikramların tadını çıkararak, organizasyonun kusursuz olduğunu bir çok kez dile getirdiler. Gelin ve damadın aileleri gece boyunca davetlilerle tek tek ilgilendi. Bunun yanısıra yeni çiftte kendilerini hayatlarının en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan sevenleriyle tek tek ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düğün kusursuz bir organizasyon ve güzel bir mutluluk tablosuyla sona erdi. Bizler de Önadım Medya Grubu olarak Cansu-Deniz Çobanoğlu çiftine bir ömür boyu mutluluklar diliyor ve bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzurlu günler diliyoruz.