Bulgar misafirlerle bağ budanacak

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Değirmencik Köyü'nde . Kırklareli Üzüm Üreticileri Birlik Yöneticisi Hatice Kunt ve Bülent Kunt'a ait çiftlikte bugün Bağ Budaması etkinliği yapılacak. Etkinlikte Bulgaristan'dan da misafirler olacak.

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Değirmencik Köyü’nde Hatice ve Bülent Kunt’a ait çiftlikte bugün Bağ Budaması etkinliği yapılacak. Kırklareli Üzüm Üreticileri Birlik Yöneticisi Hatice Kunt’a ait çiftlikte saat 12.00’de gerçekleştirilecek olan etkinliğe Bulgaristan’ın Topolovgrat Bağcıları, protokolü ve misafirleri katılacak. Folklor gösterisinin ardından Bağ Budama Uygulaması gerçekleştirilecek.
Yapılacak olan etkinlikle ilgili olarak Kırklareli Ticaret Borsası Danışmanı ve Kırklareli Üzüm Üreticileri Birlik Yöneticisi Hatice şunları kaydetti:
“Kırklareli bağcılığı bir zamanlar 91 bin dönümlerden çok aşağılara düşmüşken şimdilerde hızla yükselen bağcılık çıtasında böyle bir etkinlikte basımızı da aramızda görmekten onur duyarız. Eskiden Bağ Kraliçeleri seçilen Kırklareli’nde böyle bir etkinlik inşallah gelecekte daha geniş ve görkemli olacaktır. Her yıl Şubat Ayı’nın ilk haftasından itibaren Bulgaristan ve Yunanistan’da yapılan bu etkinlikte komşu ülkeler paydasında buluşmak Trakya’nın geçmiş bağcılık başarılarını getirecektir. Bu etkinlikte  yardımı olan herkese şükranlarımızı sunarız.” (s)