Bulgaristan Başkonsolosu'ndan T.Ü.'ye Veda Ziyareti

Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne veda ziyaretinde bulundu. 


HABER MERKEZİ
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ile bir süre makamda görüşen Angel Angelov, daha sonra Üniversite Senato Salonu’nda toplantı yapan Senato Üyeleri ile bir araya geldi.
Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov, Rektör Prof. Dr. Enver Duran’ın öncülüğünde Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar’da yürüttüğü çalışmaların büyük ölçüde ses getirdiğini, özelikle Bulgaristan ülkelerinin üniversiteleri ile Trakya Üniversitesi arasında işbirliğinin genişletilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz aylarda Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde açılışı gerçekleştirilen Bulgaristan Buluşma Noktası’nın ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından son derece yararlı olacağına inandığını, bundan dolayı Rektör Prof. Dr. Enver Duran’ın ve diğer  yöneticilerin Balkan ülkeleri ile bir dostluk köprüsü kurulması yönündeki gayretlerini her zaman takdirle karşıladığını belirterek Trakya Üniversitesi’nin tüm mensuplarına başarılar diledi.
Üniversite Rektörü Prof.Dr. Enver Duran; “Sayın Başkonsolosun desteği ile Bulgaristan üniversiteleri ile olan işbirliği yelpazesini genişlettik. Son beş yılda Üniversitemizin Balkanlara dönük çalışmaları ivme kazandı. Balkanlar’da gerçekleştirdiğimiz pek çok etkinliğin yanı sıra ortak projelerde ve çalışmalarda Balkanlar’daki üniversitelerle beraber hareket ediyoruz. Trakya Üniversitesi’ni ve Edirne ilini ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtabilmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, kültür ve sanatta marka üniversite olan Trakya Üniversitesi Balkanlar’da da marka haline gelmiştir.
Sayın Başkonsolos, Bulgaristan üniversiteleri ile olan çalışmalarımızda her zaman yanımızda yer almıştır, kendisine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Umuyorum ki, Üniversitemizin Balkanlar’da üstlendiği bu önemli misyon için verilen destekler artarak devam edecektir. Balkan ülkelerindeki üniversitelerle ortak paydamız eğitim, kültür, sanat ve spordur. Trakya Üniversitesi olarak amacımız, yıllardır ortak kültürel değerleri paylaşıldığı bu coğrafyada karşılıklı bilgi ve kültür alışverişinde bulunmak ve paylaşımlarımızı geleceğe aktarmaktır. Bu çalışmalarımızın gerçekleştirilmesinde Üniversitemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov, senato salonundaki görüşmenin ardından Üniversiteden ayrıldı.