Bulgaristan'daki soydaşlara kitap yardımı

 Uzunköprü ilçesinde günlük yayımlanan Uzunköprü Gazetesi Sahibi Adem Özsoy, Bulgaristan'ın Ruse kentine bağlı Vezdud bölgesi Smirnevski kasabasındaki Napredik Kütüphanesi ile bölgede yaşayan Türk soydaşlarına 750 adet Türkçe kitap ve Kuran-ı Kerim dağıttı.


     Özsoy,  yaptığı açıklamada, Ruse kentine bağlı Vezdud bölgesi Smirevski kasabasındaki Napredik Kütüphanesine 250 Türkçe kitap, bölgede yaşayan Türk soydaşlara da 500 Kuran-ı Kerim dağıttığını söyledi.
     Kitap dağıtımını Edirne Valiliğinin katkıları ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Özsoy, şöyle devam etti:
     ''Bölgede yaşayan vatandaşlarımız benden Türkçe yazan kitap talebinde bulunmuştu. Kendilerine bu yöreye bir daha ki gelişimizde Türkçe kaynaklı kitaplar getirme sözü vermiştim. Edirne Valimiz Mustafa Büyük'ün ve birkaç iş adamımızın katkılarıyla bu sözümüzü gerçekleştirdik.''
     Napredik Kütüphane Müdürü Sebaydin Sabri Hayrulov da, 90 yıllık olan kütüphanelerinde 12 bin kayıtlı kitap bulunduğunu belirtti.
     Bu kitapların içinde 220 adet Türkçe yazılı kitap yer aldığını kaydeden Hayrulov, ''Türk nüfusun yoğun olduğu bölgede Türkçe yazan kitaba ihtiyacımız vardı. Gazeteci Adem Özsoy'a bu ihtiyacımızı daha önce söylemiştik. Kendisi de bizleri kırmayarak kütüphanemize 250 adet Türkçe yazan kitap getirmesi bizleri sevindirdi. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.'' aa