Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angelov, Temmuz'da Edirne'deki görevinden ayrılıyor

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, Temmuz ayında görevinden ayrılacak.

Angelov, Ağustos 2005 tarihinde Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu olarak göreve başladığını belirterek, ''Hayatımın çok güzel anlarını ve günlerini Edirne'de geçirdim. Türk insanına hayran olarak ayrılıyorum. Seneleri mükemmel diyaloglar içinde geçirdim. Edirne'de bütün resmi otoriteler ile başta eski vali Nusret Miroğlu ve şimdiki vali Mustafa Küçük olmak üzere iyi ve sıcak diyalog çerçevesinde, iki ülke menfaatlerinde projeler gerçekleştirdik'' dedi.
Tüm Trakya'da belediyeler ve diğer kurumlarla aynı diyaloğu sağladıklarını ve dost olarak çalıştıklarını kaydeden Angelov, şöyle konuştu:
''Bütün alanlarda iki ülke yetkilileri karşılıklı olarak görüşme fırsatı buldu. Anlaşmalar, protokoller imzaladık. Özellikle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, devlet adamı ve bilim adamı olarak çok mükemmel projelerin yapılmasında öncülük yaptı. İkili ilişkilerde çok sağlam bir temel oluşturduk. Şimdi iki ülkenin sınırlarının iki tarafında yaşayan insanlar birbirlerini daha iyi tanıyorlar. Edirne'ye binlerce Bulgar geldi. Türkiye'den de binlerce kişi Bulgaristan'a gitti. Bu dostluk ve diyalog sürecektir. Gerçekten çok memnunum. Burada görev yaptığın sürece, ben ve ailem hem Bulgar devletini temsil ettik, hem de ilişkilerin gelişmesi için çalıştık.''
    
*AB’nin rolü
    
Angelov, ilişkilerin daha da ileriye taşınması için iki ülke arasındaki Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği projelerinin de çok önemli yer tuttuğunu ifade ederek, ''İki ülke arasında 100'ü aşkın proje hayata geçirildi. AB'nin en büyük rolü buydu. Dostluğun gelişmesi için zemini hazırlamaktı. Bu gerçekleşti. Birçoğu kültürel çok güzel projeler oluşturuldu'' dedi.
İki ülkede görev yapan gazetecilerinde ilişkilerin gelişmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini de kaydeden Angelov, ''İki ülke ile ilgili yapılan haberlerin yüzde 95'i olumluydu. Biz de güzel projeler yaptık. Bunları gazeteciler halklara yansıttılar'' diye konuştu.
aa