Bulgaristanlı fotoğrafçılar Kırklareli'ndeydi

Bulgaristanlı fotoğrafçılar Kırklareli'ndeydi

Türkiye ile Bulgaristan arasında süren sınır ötesi işbirliği ve yakınlaşmalar, kurum ve kuruluşların yanı sıra kişisel olarak da sürüyor.  

Geçtiğimiz Cumartesi günü Bulgaristan’dan ilimize gelen fotoğraf sevdalıları, Kırklareli’nin tanınmış Amatör Fotoğrafçılarından Nedret Benzet nezdinde Kırklareli’ndeki tarihi ve turistik yerleri karelediler.

,,Büyük bir oranda Bulgarca bilen Benzet, Bulgaristan’dan gelen misafir fotoğrafçılar ile tanıştıktan sonra kısa sürede kaynaşıp, onlara Kırklareli’nin güzel mekanlarını gezdirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda Lostra Salonu’ndaki boyacıları kareleyen, Bulgaristanlı Fotoğrafçılar, Kırklareli’nin tarihi ve kültürel yapılarını çok beğendiklerini dile getirdiler.

Dibek Kahvesi’nde, kahve keyfi

Lostra Salonu’nda boyacıları kareledikten sonra Benzet tarafından tarihi Dibek Kahvesi’ne yönlendirilen Komşu ülke fotoğrafçıları, burada nefis Türk Kahvesi’ni yudumlayarak sohbet ettiler.

Iki komşu ülke arasındaki mesafenin çok kısa olduğunu belirten fotoğrafçılar, Türkiye’ye defalarca geldiklerini ve bir çok yeri de gezme ve fotoğraflama imkanı bulduklarını dile getirdiler. Kırklarelili Amatör Fotoğrafçı Nedret Benzet ile tanıştıkları için çok mutlu olduklarını belirterek;” Kırklareli’nde bizlere rehberlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Sizin Bulgarca bilmeniz bizim için çok büyük avantaj. Zaten Türkiye ve Bulgaristan halkları kültürel yapıları bakımından birbirine çok benziyorlar. En kısa zamanda Kırklareli’ne yeniden gelerek daha kapsamlı bir etkinlik yapmak istiyoruz.” dediler. Daha sonra Nedret Benzet ve Bulgaristanlı Fotoğrafçılar telefon ve mail adreslerini alarak, iletişim halinde olacaklarını belirttiler. Havanın kararmaya başlaması ile komşu fotoğraf sevdalılarını Benzet araçlarına kadar eşlik ederek uğurladı.