BÜMAD üyeleri mağaralarımızı araştırıyor

BÜMAD üyeleri mağaralarımızı araştırıyor

Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği (BUMAD) ilimizdeki mağaraları araştırmaya devam ediyor. Bu araştırmalar kapsamında mağaralarımızdaki yarasalardan omurgasızlara kadar tüm mağara canlı hayatını araştıran ekip son olarak Vize ve Demirköy çevresindeki mağaralarda araştırmalarda bulundu.

 2007 yılında kurulan Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği (BUMAD) dört günlük bir gezi ile Yıldız Dağları Biyosfer Projesi kapsamında başlattığı Kırklareli Mağaraları Biyoçeşitliliği değerlendirilmesi gezileri sayım ayağını 8 mağara ile tamamladı.

Demirköy ve Vize civarında bulunan Mermer, Bezirgan, Kızlar, Ocak, Bağlar ve Bostanlıktarla Mağaraları ile Sergen civarında bir suçıkan ve nihayetinde muhteşem Ceneviz Mağarası’nı araştıran ekip kalabalık bir şekilde devam etti.

Daha sonra Ankara ANÜMAB ekibinden 3 biyoloğunda katıldığı Kıyıköy gezisini oldukça verimli geçiren ekip, Kıyıköy civarında Kıyıköy, Pestilin, Uzuntarla ve Yenesu Mağaraları’nda yarasa sayımı yaparken, diğer omurgasız canlılardan örnekler topladı ve fotoğraflar çekti.

Balkaya Köyü’nden  Ramazan ve Vacit adlı iki köylüde ekibe rehberlik ederken, ekip üyeleri de  Proje, yapılan iş ve mağara canlıları ve mağaralar hakkında  bilgiler verdi.