"Burada Çağlayan'a verdiğiniz oylar Ankara'da ses getirdi"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı tebrik ettikten sonra Belediye Binası balkonundan yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmada; 'Burada Cavit Çağlayan'a verdiğiniz oylar Ankara'da ses getirdi' dedi.


CHP Genel Başkanı Baykal Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı ziyaret ettikten sonra Kırklareli halkına seslendi. Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan kalabalığa seslenen Baykal; “Bu bir teşekkür ziyaretidir. Sizlere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak siz Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a duyduğunuz güven, verdiğiniz oy için Kırklareli Halkına teşekkür ediyorum. Siz burada Kırklareli olarak bir umut ışığı yaktınız. Türkiye’de bir şeylerin değişebileceğini, Türkiye’nin daha iyi bir geleceğe hakkı olduğunu gösterdiniz. Siz burada halkımızın kendi oyuyla kendi geleceğini kendisinin daha iyi belirleyeceğini gösterdiniz. Baskıya, yıldırmaya, şantaja, tehdide, dağıtılan kömürlere, yiyecek paketlerine, siyasi anlayışı çığırından çıkarma girişimlerine, seçmezseniz hizmet etmeyiz şantajlarına durun dediniz. Ben kime oy vereceğimi kendim kararlaştırırım, Türkiye’de demokrasi var, ben kime oy vereceğimi iyi bilirim dediniz. Gittiniz Cumhuriyet Halk Partisi Adayına oy verdiniz Türkiye’ye örnek oldunuz. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer sizlere şükranlarını iletiyor.
Sizin bu seçimde kullandığınız oy Türkiye’nin geleceğini derinden etkileyecektir. Bu oy burada kalmaz. Siz oylarınızla Cavit Çağlayan’ı Belediye Başkanı seçtiniz. Ama iki gün önce Hükümetin yarısı gitti. Burada Cavit Çağlayan’a verdiğiniz oy Ankara’dan ses getirdi. Siz Kırklareli için konuştunuz Ankara ses verdi. Siyaset böyle bir şey. Burada oy verdiniz Hükümetin yarısı gitti, inşallah önümüzdeki seçimde tümünü götüreceksiniz.
Ortada bir parti var. Adı ne? Adalet ve Kalkınma Partisi. Allah aşkına adalet kaldı mı Türkiye’de? Kalkınma var mı? Hakkı olduğu için sırtını iktidara dayamadan hakkını alan var mı? Hakkına sahip çıkabilen var mı? Yolsuzluklar karşısında gereken yapılıyor diyebiliyor musunuz? İşsizlik her yerde, esnafımız kan ağlıyor. Bunun neresinde adalet ve kalkınma var. Adalet ve Kalkınma iktidarı yanında yer alana adalette var kalkınma davar, zenginlik de var, yolsuzluk da var” şeklinde konuştu. (yy)