"Burgaz Rakı" 82.5 Milyon Dolar bedelle, 5 Ağustos tarihinde satılıyor

'Burgaz Rakı' 82.5 Milyon Dolar bedelle, 5 Ağustos tarihinde satılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Garipoğlu Grubu’nun borçlarına karşılık olarak Burgaz Rakı’yı 5 Ağustos’ta yapacağı ihalede 82 milyon 500 bin dolar muhammen bedelle satacak.

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, TMSF Burgaz Alkollü Içecekler Ticari ve Iktisadi Bütünlüğü’nü, Burgaz Alkollü Içkiler San. ve Tic. A.Ş. ile Burgaz Pazarlama ve Dağıtım Ltd. Şti.’nin borçlarına karşılık olarak 5 Ağustos Çarşamba günü satacak. Kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek olan satış, 5 Ağustos Çarşamba günü, saat 11.00’de, TMSF Binası’nda yer alan Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Muhammen bedeli 82 milyon 500 bin dolar olan Ticari ve Iktisadi Bütünlük için 4 Ağustos günü, saat 17.00’ye kadar teklif alınacak.

Burgaz Alkollü Içecekler Ticari ve Iktisadi Bütünlüğü; borçlulara ait olup 6183 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun” hükümleri uyarınca haczedilen, Evrensekiz Köyü, Köy Altı Mevkii, Lüleburgaz, Kırklareli adresinde bulunan fabrika binaları, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş v.s.), internet alan adları, markalar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Ihaleye katılabilmek için 8 milyon 250 bin dolar nakit teminatın yatırılması gerekiyor. Teminat olarak; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu, cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan Devlet Tahvilleri, Hazine Bonoları, Hazine Kefaletini Haiz Tahviller kabul ediliyor.

Şartname, Satış Komisyonu tarafından, Fon’un, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe, Istanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. Katılımcılar Satış Komisyonu onayını taşıyan Şartname’yi imzalayarak ihaleye katılabilecekler. Ilgili Şartname’yi satın almak isteyenlerin, 3 bin dolar yatırmaları gerekiyor.

Ayrıca katılımcılar, Ihale Şartnamesi ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak ‘Gizlilik Taahhütnamesi’ni imzalayarak Fon’un aynı hesabına, 3 bin doları yatırmaları şartıyla, “Burgaz Alkollü Içecekler Ticari ve Iktisadi Bütünlüğü” ile ilgili genel bilgileri içeren tanıtım kitapçığını alabilecek ve tesis ziyaretinden yararlanabilecekler. Tesis ziyareti 6 Temmuz – 31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.