Burgaz Rakı'nın alkollü içki satış ve dağıtım belgesi TAPDK tarafından iptal edildi

Burgaz Rakı'nın alkollü içki satış ve dağıtım belgesi TAPDK tarafından iptal edildi

Rekabet Kurulu’nun Burgaz Rakı ile ilgili kararı gündeme gelmeden, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK)’nun uygulaması piyasalarda şok etkisi yaptı. TAPDK ilginç bir karara imza atarak Burgaz Rakı’nın alkollü içki satış ve dağıtım belgesini iptal ettiğini açıkladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda yapılan ihalede pazar payında lider isimlerden biri olan Mey Içki, Burgaz Rakı için 62.5 milyon TL teklif verdi.

Ancak durum Rekabet Kurulu’nun 2009 sonlarına doğru vereceği kararla şekillenecek.

Işte bu karar henüz verilmemişken, TAPDK’nın yaptığı açıklamayla; ‘Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 02.10.2009 tarihli Kurul kararı ile Lüleburgaz’da bulunan Burgaz Alkollü Içkiler Sanayi ve Ticaret AŞ, Burgaz Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi ve Lüleburgaz ve Edirne’de bulunan Trakya Pazarlama ve Dağıtım Limited Şirketlerinin ‘alkollü içki satış ve dağıtım belgesi’ iptal edildi.

Bunun sonucunda Burgaz Rakı’nın lisansı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolünde ve satış sürecindeyken iptal edilmiş oldu.

Edinilen bilgilere göre Mey içkinin, lisansı iptal edilmiş olsa da Burgaz Rakı’yı almaktan vazgeçmeyeceği kaydedildi. Ayrıca sektördeki diğer isimlerin Burgaz Rakı’nın Mey Içki tarafından satın alınmasına olumlu bir bakış sergildiği, bunun temelinde de Burgaz Rakı’nın daha önce hukuki olarakta ispat edilen haksız rekabet ortamının bu vesileyle sona ermesi ve normale dönmesi yatıyor.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, geçtiğimiz gün ulusal bir ekonomi gazetesine verdiği beyanatta iptal ile ilgili olarak; “Bize henüz tebliğ edilmedi ama bunun duyumunu aldık. TAPDK’nın böyle bir kararı çıkmış. Bizde şu anda kamuya ‘Bizim 80-90 milyon dolarlık bir varlığımızı tehlikeye atmayın’ diyoruz. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.