Büyük Mandıra'nın MHP Adayı Ethem İbrahim "Değişim için geliyoruz"

Büyük Mandıra Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Ethem İbrahim ile bir söyleşi yaptık. Kendisi Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu ve projelerini bizimle paylaştı.

Aydeniz Dereli

Ethem İbrahim daha önce meclis üyeliği yaptığını ve siyasi tecrübeye sahip olduğunu söyledi ve şöyle konuştu ”Belediye Başkan adayı olmamın en büyük sebeplerinden biri 7 yıldır devam eden bu AKP hükümetidir. Bunlar milleti yoksulluğa sürükleyip kendilerine muhtaç ettiler. Durmadan millete bizi kimse yenemez imajı vermeye çalışıyorlar. Şuanda da dağıttıkları yardımlarla yoksulluğa ittikleri bu milletten oy beklemektedirler. Aday olmamın ikinci sebebi ise şuanda ki Belediye Başkanı adaylarımızın hepsini 20 yıldır sürekli aday olmaları, halkın artık bunlara ve kavgalarına katlanmak istememesidir. Mutlaka bir değişim gereklidir. Değişim olmadan gençlerin önünü açmak mümkün olmayacağını bildiğim için aday oldum. Projelerim ise şunlar;
- İnsan sağlığı için önem taşıyan suyumuzun temiz vs hijyenine önem verilecek gereken yerlerde su şebekesinin değiştirilmesi ve de şebeke olmayan yarlara ulaştırılması sağlanacak.
- Halkımızın şikayetlerini göz önüne alarak içme suyunun daha ucuza verilmesi sağlanacak.
- Çiftçilerimizin su, yol ve köprü gibi çalışmalarla sürekli ve düzenli hale getirilmesi sağlanacak.
- Bayır altı deresine gerekli yerlere savaklar yapılarak suyun tutulması sağlanacak.
- Adalarda ki azmağın temizlenip Beşik tepe suyuna bağlanacak.
- Adalarda, Orman mevkiinde, Orman çiftliği yanında gerekli görülen yerlere menfez köprüler yapılarak geçişlerin rahatlaması sağlanacak.
- İstanbul yolu açılarak (sağlı, sollu) Bayır altı deresine kurulacak köprü ile çiftçilerimiz rahatlatılacak.
- Ayrıca sulama yapan çiftçilerimiz için kanal üstü ile Bayır altı deresi boyunca elektrik hatlarının çekilmesine çalışılacak.
- Bunun yanında arazimizdeki tüm yolların devamlı olarak bakım yapılacak.
- Beldemizde mevcut olan iki güzide kulübümüze gerekli yardımların eşit şekilde yapılması sağlanacak. Bunun içinde otobüs, forma, araç gereç ile parasal yardımların yapılması mevcuttur.
- Ayrıca en fazla talep edilen halı saha hemen hizmete sokulacaktır.
- Spor tesislerimizin yanında yedek antrenman sahası yapılacaktır.
- Kulüplerimizin kendine ait binalarına kavuşturulmasına çalışılacaktır.
- Beldemizde güreşi daha fazla geliştirmek için meraklı gençlerimizin başka yerlerde antrenman yapmasını önlemek amacıyla tam teşekküllü güreş binası hizmete sokulacaktır.
- Bununla yetinmeyip avcılar ve atıcılar kulübümüzün canlılık kazanması kân S. kısım kurtuluş kutlamalarına katılan avcıların kıyafet temini sağlanacaktır. Ayrıca üye sayısının arttırılıp seminerler düzenleyerek avcılık ve balıkçılık hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
- Trakya çapında diğer kulüplerle işbirliği yapılıp müsabakalar düzenleyip ilgi ve alakanın yükselmesine önem verilecektir.
- Atatürk Orman Çiftliğinin koruma altına alınarak sürekli bakımının yapılması sağlanacaktır.
- Belediye ye ait Adan yetiştirme ünitesi kurularak, balkımıza bedelsiz olarak verilecektir.
- Belediye olarak gerekli ve uygun yerlere binlerce fidan dikilip sürekli bakımı yapılacaktır.
- Dünya’mızı kasıp kavuran küresel ısınma ve çevre kirliliğine karşı bu tür doğal etkinliklerle halkımıza beraber mücadele edilmesine çalışılacaktır.
- Gereken yerlerde kanalizasyon çalışmaları ile parke yol çalışmalarına devam edilecektir. Ata sporu olan geleneksel güreş şenliklerine aynen devam edilecek, halkımızdan ve esnaftan ücret talep edilmeyecek ve bu şenliklerimizde kesinlikle at yarışları yapılacaktır
- Her mahalleye birer çocuk parkı yapılacaktır. Ayrıca aşıklar çeşmesinin yan tarafına bir büfe ile çay ocağı binası yapılarak buranın canlandırılmasına çalışılacaktır.
- Sağlığımız açısından tehlikeli olan başıboş sokak köpekleri ile kanunlara uygun şekilde mücadele edilecektir.
- Yaz aylarında sürekli olarak sivrisinek ilaçlaması yapılacaktır.
- Mevcut pazaryerinin daha düzenli hale getirilmesi ve otobüslerin sürekli olarak halkımıza hizmet etmesi sağlanacaktır.
-Kooperatife ait otobüslerin rahatlığı için düzenleme yapılarak araçlara yetecek kadar kapalı olan yapılacaktır.
- Mezarlıklarımızın sürekli olarak bakımı onarımı ve ağaçlandırılması yapılacaktır.
Halen mesken olarak kullanılan tapusuz yerlerin tapularının çıkartılarak ihtiyaç sahiplerine düşük bedelle verilmesi sağlanacaktır.
- Gençlerimizi işsizlikten kurtarmak için iş alanları yaratılmaya çalışılarak Beldemizde tesis kurulması için olanaklar yaratılmaya önem verilecektir.
- İmar planında gerekli düzenlemelerin yapılmasına çalışılacaktır.
- Çevre, temizlik ve çöp hizmetlerinin daha yaygın hale getirilip fazla zaman ayrılmasına, meradaki mevcut çöp alanının telle çevrilerek dağınıklığın önlenmesi sağlanacaktır.
- Okullarımıza ve camilerimize gerekli olan yardımlar yapılacaktır.
- Beldemizin giriş ve çıkışının göze hoş gelecek şekilde düzenlenmesi yapılacaktır.
- Yardıma muhtaç durumda olan fakir insanlarımıza, bedensel özürlü vatandaşlarımıza sahip çıkılarak ihtiyaçları karşılanacaktır. Sosyal yardım kurumları vasıtasıyla gerekli yardımların yapılmasına önem verilecektir.
- Beldemizde oluşabilecek İhtiyaç ve aksiliklere karşı muhtarlar ve çiftçi malları koruma başkanlığı ile sorunlara çözüm aranacaktır.
- Beldemizde halkımızın İstek ve şikayetlerinin anında yerine getirilmesi ile ilgili belediyemizde halkla ilişkiler birimi oluşturulacaktır.
- Beldemiz mezarı bulunan büyük pehlivan Kavaşoğlu'nun mezarının layık olduğu şekle getirilecektir. Bunun yanında diğer gelmiş geçmiş bütün pehlivanlar ile Kırkpınar’da derece almış tüm pehlivanlara ait bir kaide yapılacaktır.
- Belediye'ye seçildiğimiz andan itibaren Ergene nehrinin temiz olmasını sağlamak için ilgili tüm belediyelerle işbirliği yaparak basın yayın ve televizyon aracılığı ile baskı yaratılmaya çalışılacak, propaganda ve paneller düzenlenecek. Ayrıca sürekli numuneler alınarak tahlil edilecek ayrıca yasal yollara başvurulacaktır.
- Gençlerimize daha kolay iş bulmak amaç ile kalitede eleman yetiştirmek için sertifikalı kurslar düzenlenecektir. [Bilgisayar, tekstil gibi]
- Resmi bayram ve önemli güderde protokollerde gazi ve şehit yakınlarına gerekli saygı ve itibar gösterilecektir.
- Artan nüfus ve gelişen beldemizi evsizlik sorunundan kurtarmak için toplu konut yapımına öncülük yapılacaktır.
Biz, siyasal ayrım yapmadan, herkese sevgiyle kucak açan, çiftçisiyle, işçisiyle, esnafıyla, tüm halka dönük, yaşlıları, gençleri, çocukları ve özürlüleri koruyan, altyapısı tamamlanmış, eğitime ve sağlığa önem veren, halkın sağlık, mutluluk ve huzuru için çalışan, doğal ve kültürel değerlere önem veren, halkı yönetime katan hizmet anlayışı ile, daha güzel ve gelişmiş bir Büyükmandıra için azimli ve kararlıyız”.