Büyük seçim yarın!

KTSO seçimlerinde Mavi liste iddialı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) seçimlerine 1 gün kala Oda Yönetim Kurulu Başkan adayı Ertuğrul Çetintaş ve grubu gazetemizi ziyaret ederek projelerini açıkladılar. Kırklareli’nin kalkınması ve daha üretken olması için bir çok projesi olan mali listedeki grup üyeleri, seçimlerde oldukça iddialı ve seçimi kazanmaları halinde Kırklareli’nde büyük bir değişim yaşanacağını belirtiyorlar.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine “Değişim için geliyoruz” sloganıyla girecek olan Ertuğrul Çetintaş ve grubu, yarın yapılacak olan seçimlerden önce gazetemize projelerini anlattılar.
Mavi listeyle seçime girecek olan Ertuğrul Çetintaş ve grubu, yaptıkları açıklamada KTSO mevcut başkanı Hasan Buzol’un 2005 yılındaki seçimlerde TOBB yönetim kuruluna girememesi halinde 2 yıl sonra istifa edeceğini de içeren bir protokolü imzaladığını belirterek; “Hasan Buzol, TOBB yönetim kuruluna seçilmediği ve üzerinden 2 yıl geçtiği halde istifa etmedi, sözleşmeye uymadı” dediler.
“Dünya ve Ülkemiz bir sıkıntı sürecinden geçmektedir. Bu nedenle ülkemiz ve Kırklareli için;
İsraf ekonomisi değil; yatırım, istidam ve ihracatı hedeflemekteyiz” diyen Ertuğrul Çetintaş; “Kırklareli'nin olumsuz örneklerle gelişmiş olan, gerçekten önemli bir güven problemi olduğunu biliyoruz. Parası olan Kırklarelili bir araya gelmekten korkmaktadır. Banka faizini tercih eden sermayenin, birleşerek sanayi ve üretim alanlarına
yönelmesi için; elbirliği ve gönül birliği ile güvenli limanlar tesis etmek zorundayız. Seçilmişlerle atanmışların uyum ve işbirliğini, daha verimli ve ileri noktalara götürmeyi; Üyelerimizin de bu manadaki katkılarını daha geniş ve daha etkin çerçeveye ulaştırmayı hedefliyoruz. İlimiz Kırklareli Üniversitesi' ne yeni birimler kazandırılması" Sanayici Üniversite buluşmasını" sağlayacak ciddi adımlar atılacaktır. İlimizin tanıtım çalışmalarını başlatarak ticari ve sanayi alanlarının gelişmesi için "Kırklareli'ni büyük yatırımların cazibe merkezi haline getirme" projemizi hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.
KTSO’nun çok fazla eksiğinin bulunduğunu belirten Çetintaş; “Biz isterdik ki, şu anda bizim üye kimlik kartı ve web sitesi gibi projelerimiz zaten daha önceden yapılmış olsun. Öyle olup da oda üyelerinin, seçmenin karşısına farklı projelerle çıkabilmeyi isterdik. Ancak dediğimiz gibi, 24 yılda yapılamayanları 4 yılda yapacağız” ifadelerini kullandı.

* Mavi listenin projeleri;

* Kan bilgi bankası projesi

İlimizin önemli sorunlarından olan kimin ve ne zaman ihtiyaç duyacağı belli olmayan bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yaklaşık 1700 üyesi bulunan odamızın tüm üyelerinin kan bilgilerini ihtiyacı olanlarla ve sağlık kuruluşlarıyla paylaşacağız. İlimizin kan arama sorununun çözümüne katkıda bulunacağız.

* Ödüllendirme projesi

Üyelerimizin üstün gayret ve başarılarının desteklemesi adına odamız tarafından yapılması gereken ödüllendirme törenleri uzun zamandır ihmal edilmiştir. Göreve gelmemizin ardından odamız meclisi tarafından belirlenecek (en eski üye,en güzel vitrin,alanında en çok istihdam sağlayan üye,alanında en yüksek vergi veren üye, en girişimci üye,en girişimci bayan üye,müşteri memnuniyeti.vb..) alanlarda toplam kaliteyi arttırmak amacıyla ödüller verilecektir.
 
* Üye kimlik kartı projesi

Üyelerimizin üstün gayret ve başarılarının desteklemesi adına odamız tarafından yapılması gereken ödüllendirme törenleri uzun zamandır ihmal edilmiştir. Göreve gelmemizin ardından odamız meclisi tarafından belirlenecek (en eski üye,en güzel vitrin,alanında en çok istihdam sağlayan üye,alanında en yüksek vergi veren üye, en girişimci üye,en girişimci bayan üye,müşteri memnuniyeti.vb..) alanlarda toplam kaliteyi arttırmak amacıyla ödüller verilecektir.

* Sanayi ve yatırımcıları destekleme projesi

İlimizin en büyük sorunlarından biri olan organize sanayi bölgesi bugüne kadar istenilen seviyeye ulaşamadı. 8 yıl önce organize sanayi bölgesinde 1700 kişi çalışırken bu rakam 2008 yılında 600 kişiye kadar düşmüştür. İlimiz Organize Sanayi bölgesini cazibe merkezi haline getirmek için gereken adımlar bu güne kadar atılmadı. Göreve geldiğimizde Kırklareli Organize Sanayi bölgesini büyük yatırımların cazibe merkezi haline getirme gayretinde olacağız.
- Kırklareli Üniversitesi ve İş-Kur un düzenlediği ortak projeyi
- Sanayi sektörünün kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için meslek kursları açılmasını
- Organize Sanayi bölgesinin tanıtımı için oda olarak broşür basılmasını
- Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların kapasite ve istihdamlarının arttırılmasını DESTEKLEYECEĞİZ.

* Yerel lezzetlerin desteklenmesi ve tanıtılması projesi

Tüm dünyada yöresel lezzetlere karşı bir ilgi duyulmaktadır.Bu konuda iyi tanıtımı yapılan yörelerdeki üreticilerin pazarlama sıkıntıları aşılmış oluyor. Odamız bugüne kadar böyle bir oluşumun içerisinde yer almamış ve bu tarz projelerle ilgi göstermemiştir. Göreve gelmemizle beraber ilimiz tanıtımı için çok önemli olan yöresel lezzetlerin yurt genelinde tanıtılmasının takipçisi olacağız.

* İlimize gelen turistlerle ilgili proje

-Turistleri tatil günlerinde ilimize çekebilmek için gerekli çalışmaların yapılması.
-Turistlere güvenli araç park yeri.
Bulgaristan ve Yunanistan Vize Projesi
Üyelerimize Bulgaristan ve Yunanistan vizelerini almaları hususunda yardımcı olunacaktır.

* Modern bir lokal

Odamızın önemli eksikliklerinden biride üyelerin ve iş adamlarının hoşça vakit geçirebilecekleri bir lokalinin olmayışıdır. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hoş ve güzel bir mekân sunmak istiyoruz. İlimizde birçok kurumun böyle bir hizmeti var. Bizde üyelerimize bu imkânı sağlamak istiyoruz.
İçerisinde;
-sohbet edilebilecek
-internet kullanılabilecek
-çay- kahve içilebilecek
-maç izlenebilecek
-kitap okunabilecek
-misafir ağırlanabilecek.

* Web sayfası projesi

Dünya genelinde çoğu kurum ve kuruluşların web sayfaları bulunmaktadır. 2009 yılına girdiğimiz şu günlerde odamızın hala bir web sayfası yoktur. Üyelerimizin her konuda bilgilenebileceği ve odamızın faaliyetlerini takip edebileceği web sitesi oluşumunu hemen başlatacağız.
-Şikayetlerini iletebilecekleri
-Sektörlerle ilgili teşvikleri izleyebilecekleri
-İlan ve duyuruları takip edebilecekleri vb..

* K-Türü taşıma yetki belgelerinin verilmesi

4925 sayılı kara yolu taşıma kanunu ve 25.02.2004 tarihli ve 25384 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren karayolu taşıma yönetmenliği gereği alınması gereken K-Türü (K1,K2,K3) yetki belgelerini T.O.B.B. inin yetkilendirdiği Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından verilmektedir. K-türü yetki belgelerinin odamız tarafından verilmesi için çalışacağız.”

* Ertuğrul Çetintaş kimdir?

1956 Kırklareli doğumlu olan Ertuğrul Çetintaş İlkokulu Kırklareli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda; ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Avusturya Lisesinde tamamladı. 1976 yılında yüksek tahsilini ve masterını yapmak üzere Avusturya'nın Graz Üniversitesi'ne devam etti. 1982 yılında yüksek tahsilini tamamlayarak Kırklareli'ne döndü. 1983 yılında vatani görevini de tamamlayarak ticaret hayatına atıldı. Halen boya, inşaat malzemeleri, akaryakıt ve zahire üzerine ticari faaliyetlerini sürdürmekte. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1. Dönem Meclis Üyesi ve l Dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu. Evli. İyi derecede Almanca, İngilizce ve Bulgarca biliyor. (mc)