Büyük şenlik için geri sayım başladı

Büyük şenlik için geri sayım başladı

Bu yıl 16- 17 Mayıs tarihleri arasında birincisi düzenlenecek olan Dupnisa Doğa Şenliği’ne sayılı günler kaldı. Trakya’nın ilk ve tek turizme açılan mağarası olan Dupnisa Mağarası’nda gerçekleşecek şenlikte; doğa yürüyüşü, yerel tat ve el sanatlarının yer aldığı stantlar, fotoğraf sergisi, konserler, Açıkhava sineması (Gölgesizler) ve davul- zurna ekipleri ve kamp’ın yer alacağı güzel etkinlikler düzenleniyor. Dupnisa Mağarası’nın mevcut otantikliğini koruyarak, mağara ve çevresindeki köyleri tanıtmak amacı ile yapılan şenlik, doğa ile iç içe geçicek iki gün boyunca katılımcılara kültür ve sanatı da birarada sunacak.

Demirköy Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği’nin girişimleri, Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü’nün katkıları ile düzenlenecek olan şenliğe,  çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Trakya’nın dört bir yanından da doğa severin katılım göstermesi bekleniyor. Şenlik kapsamında Kırklareli’de ilk defa gösterilecek olan “Gölgesizler” filminin açık hava sineması ile çok sayıda doğasevere ve Kırklarelili’lere ücretsiz olarak ulaştırılması hedefleniyor. Çekimlerinin büyük bir bölümü Kırklareli Merkez’e bağlı Karadere Köyü’nde gerçekleşen “Gölgesizler” filminin Kırklareli’de ilk defa bu şenlik kapsamında gösterilecek olması, 1. Dupnisa Doğa Şenliği’ne ayrı bir renk katıyor. Film gösterimi için dev sinema perdesi eşliğinde film makinası ile şenlik müdavimleri ile buluşacak olan “Gölgesizler”in “Kırklareli galası” havasında seyirci ile buluşturulacağı dile getirildi.

Önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri, İlimiz Demirköy İlçesine bağlı Sarpdere Köyü’ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dupnisa Mağarası’nda yapılacak olan şenliğin etkinlik takvimi açıklandı. Şenliğin program akışı ise şöyle;

16 Mayıs 2009 Cumartesi

11:00 Dingiloğlu Parkı önünden şenlik katılımcıları için Dupnisa Mağarası’na aracın kalkması(35 kişilik)

13:00 Beypınar Köyü’nden, Dupnisa Mağarası’na doğa yürüyüşü

15:00 Yerel tat ve el sanatlarının yer aldığı stantların yerini alması

16:30 Fotoğraf Sergisi’nin açılması

17:00 Yerel Müzik Gruplarının konserleri

20:00 Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü tarafından hazırlanan şenlik ateşinin yakılması

20:30 Açık hava sineması (Gölgesizler)

22:00 Davul- Zurna eşliğinde Trakya oyun havalarının oynanması

17 Mayıs 2009 Pazar

Sabah kahvaltısı ve orman içerisinde doğa yürüyüşü, Dupnisa Mağarası ve çevresinin katılımcılara gezdirilmesi.

16 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00’da Kırklareli Belediyesi tarafından Dingiloğlu Parkı önünden kaldırılacak 35 kişilik araç ile Kırklarelili vatandaşların da şenliğe ücretsiz olarak katılım göstereceği belirtildi. Şenliğe ayrıca Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü’nün yanı sıra Edirne Doğa Sporları Kulübü, Tekirdağ ve Istanbul’dan da doğa severlerin katılacağı açıklandı. “Gölgesizler” filminin yönetmen, yapımcı ve oyuncularının da hazır olarak bulunacağı 1. Dupnisa Doğa Şenliği süresince açık olan stantlarda katılımcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ürünler de yer alacak.