Buzlu Cumartesi'ne küllü çözüm

Kırklareli merkez ilçede Cuma günü ve akşamı yağan karla karışık yağmur ertesi günü şehir içi yollarının buz pistine dönesine neden oldu.


Kırklareli merkez ilçede son yılların en karlı ve en sert kışı yaşanmaya başladı. 10 günden beridir şehri etkisi altına alan soğuk hava geçtiğimiz Cuma günü ve akşamı kendisini karla karışık yağmur olarak gösterdi.
Meydana gelen karla karışık yağmurun ardından Cumartesi günü şehir merkezi içerisindeki yollar tam anlamı ile buz pistine döndü. Bu duruma birde Belediye’nin ilgisizliği eklenince özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalışan araçlar yollarda kaldı. Motosikletleri ile yollara çıkanlar ise kaygan yollarda ilerlemekte çok zorluk çektiler. Yayalarda yerlere düşmemek için her türlü akrobasi hareketini denediler.
Şehir merkezindeki kar yağışının yerini kuru ayaza bırakmasıyla birlikte meydana gelen buzlanmayı Belediye’nin tuzlama çalışması yapmayarak gerekli önlem almaması vatandaşları başka çareler bulmaya yönlendirdi. Belediyenin ilgi göstermemesi üzerine vatandaşlar sobalarından çıkarttıkları külleri buz pistine dönen yollara dökerek kendi çaplarında önlem aldılar.
Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar; “Seçim zamanında bizlerden oy istemesini bilen yerel yöneticilerimiz böyle zor şartlarda vatandaşının derdine çare olmasını da bilsinler. Yağan karın ardından buzlanmanın etkisiyle kaldırımlarda yürümekte zorlanırken, araçlarda yollarda ilerlemekte zorluk çekiyor. Bazı kişilerde dengelerini kaybederek kaygan yolda düştü” diyerek yetkililere olan tepkilerini dile getiriyorlar. (s)