C.Başsavcısı Esat Semerci'den İş-Kur Müdürü Hasan Aksoy'a veda ziyareti

C.Başsavcısı Esat Semerci'den İş-Kur Müdürü Hasan Aksoy'a veda ziyareti

Adli Yargı Kararnamesi ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci dün Kırklareli İş-Kur Müdürü Hasan Aksoy’a bir veda ziyareti gerçekleştirdi. Saat 10.00’da Kırklareli İş Kur Müdürü Hasan Aksoy’u makamında arz-ı veda ziyaretinde bulunan Semerci şunları söyledi;

“Sayın İş Kur Müdürü Hasan Aksoy’a arz-ı veda etmeye geldim. Kendilerini çok geç tanıdık ama çok erken ayrılıyoruz. Kalplerimizin bir olduğuna inanıyorum. Burada görev yaptığım süre içerisinde cezaevinde ki mahkum ve hükümlülere yönelik bazı projelerde göstermiş olduğu yakın destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Şu anda cezaevinde 650-700’e yakın mahkum ve hükümlümüz var. Bunlar ile ilgili eğitim çalışmalarımız oluyor. Eğitim çalışmalarının yapısı da olmalı, çünkü sadece kurs açmakla olmuyor. Kursun araç ve gereçleri olabilir, projesi olabilir. Bu bağlamda İş-Kur ile birlikte çok güzel projeler hazırladık. O projeleri İş-Kur aracılığıyla Ankara’da onaylattık. Bazı projelerimiz Avrupa Birliği fonları destekli olacak. B projelerin gerçekleşmesinde İş Kur Müdürümüz Hasan Aksoy’un bize çok büyük katkısı oldu.

Bu konuda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı hem kendisine teşekkür etmek hem de kendisine veda etmek amacıyla buraya geldim. İnşallah ileride yollarımız kesişir. Nasıl olursa olsun, hangi koşullarda olursa olsun; Yeni görev yerim Gaziantep’te bir evinin olduğunu bilmesini istiyorum. Sevgili İş-Kur müdürüme bundan sonra ki yaşamında sağlık esenlik ve başarı diliyorum. Her şeyin gönlünce olmasını diliyorum.”

Kırklareli Başsavcısı Esat Semerci’nin konuşmasının ardından Kırklareli İş Kur Müdürü Hasan Aksoy da bir konuşma yaparak şunları kaydetti; “Ben de Sayın Başsavcımız Esat Semerci’yi Kırklareli’ne geldiğinden beri tanıma şerefine nail oldum. Kendisi ile çalışma alanlarımızın kesiştiği noktalarda gerçekten çok iyi diyalog kurduk. Verimli çalışmalar elde ettik. Özellikle ilimizde denetimli serbestlik ile ilgili çalışmalarda Sayın Başsavcımızın bize çok katkıları oldu. Bunun yanında kendilerinin de bahsettiği gibi Kırklareli Kapalı Cezaevi’nde Kırklareli İş-Kur Müdürlüğü olarak, orada ki hükümlü ve tutuklulara düzenlemiş olduğumuz kurslarda çok yakın iş birliği içerisinde olduk.

Başsavcımızın bize destekleri ile oradaki çalışmalarımızı çok rahat yürüttük. Yüzlerce hükümlü ve tutukluya bu kurslarda eğitimler verdik. Kendilerine sertifikalar verdik. Çok güzel çalışmaları, neticelendirdik. Sayın Başsavcımıza ben de Kırklareli’ne yapmış olduğu üstün hizmetlerden dolayı saygı ve hürmetlerimi iletiyorum. Kendisine bundan sonra ki görev yeri olan Gaziantep’te yürüteceği çalışmalarda başarılar diliyorum. İnşallah yolumuz yine bir yerlerde kesişir ise mutlu olacağımı da ayrıca belirtmek istiyorum.”