"Çağdaş Kırklarelime, bu yönetim biçimi yakışmıyor"

'Çağdaş Kırklarelime, bu yönetim biçimi yakışmıyor'

Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Erkan Dokudur’un Kırklareli'nde, bir sokak köpeğini zehirli iğneyle öldürdükleri iddiasıyla 2 belediye çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, Kırklareli Belediyesi’ne bu konuda tepkiler gittikçe büyüyor. Bu kez Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu adına Ülfet Işıkalp, tepkisini dile getirerek yetkilileri göreve çağırdı.

Erkan Dokudur, Kırklareli Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Kırklareli Belediyesi çalışanlarının bir sokak köpeğinin Vilayet Meydanı'nda zehirli iğne yapılarak öldürüldüğünü öne sürdü. 29 Mayısta gece 01.53 sıralarında Vilayet Meydanı'nda, Kırklareli Belediyesi Su ve Su İşleri Müdürlüğü'nün 39 AK 719 plakalı kamyonetinin yolun sağına park ettiğini gördüğünü ifade eden Dokudur, “Yerdeki köpeğin birden bire sıçraması benim ve etraftakilerin dikkatini çekti. Yanlarına gittiğimde köpeğe zehirli iğne enjekte edildiğini gördüm. Köpek dört dakika sonra tüm yaşamsal fonksiyonlarını yitirdi. Bu nedenle suçluların cezalandırılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum” dedi. Konu ile ilgili olarak, aşağıda yayınlanan açıklamayı Kırklareli Milletvekillerine de gönderen Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu adına Ülfet Işıkalp, şunları kaydetti;

“29 Mayıs 2009 tarihinde gece 01.53 sularında vilayet meydanı önünde, Kırklareli Belediyesi Su ve Su İşleri Müdürlüğüne ait 39 AK 719 plakalı araç ile köpeklere zehirli iğne atıp öldüren kişiler olay anında yakalanıp gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Görgü tanıkları savcılıkta ifade vermişler ve dava süreci başlamıştır. Kırklareli Belediyesinin ve bazı ilçe belediyelerin itlaf yaptığını iddia etmiştim. Sahipsiz sokak köpeklerinin anlamsızca ortadan kaybolduğunu belirtmiştim. Çağdaş, modern Kırklarelime, bu yönetim biçiminin yakışmadığını tekrar dile getirerek ve maalesef birkez daha haklı çıkmanın verdiği utanç ile bu yazıyı  kaleme almak istiyorum. Yaşam hakkı; insan, yaşlı, genç, kedi,köpek ayırt etmez. Kırklareli'nde ağzı dili olmayan, kendini savunamayan canlılara karşı belediyenin son derece acımasız bir tutum sergilemesi bizi dehşete düşürüyor. Bizler, dernek üyeleri olarak Sayın Belediye Başkanımızla pek çok görüşmede bulunduk. Kendisine 5199 sayılı yasayı uygulaması için elimizden gelen gönüllü desteğini vereceğimizi pek çok defa dile getirdik. (Derneğimiz üyelerinin son derece aklı başında, meslek ve kariyer sahibi, çağdaş, yaşam hakkına saygılı iş kadını ve iş adamlarından oluştuğunu belirtmek isterim.)

Geçmişte yaşananları unutma sözü ile el sıkıştığımız süreden 10 gün geçmesi üzerine tanıklık ettiğimiz itlaf olayı Başkana olan güven ve saygımızı yitirmemize neden oldu. (İhale ile yakalama ekibi adı altında itlaf ekibinin sokaklarda gezdiğini bildiğimizi kendisine de belirttik.)

Belki; bir sokak köpeğinin zehirli iğne ile çırpınarak ölmesi sizlerin vicdanında bizimle aynı sızıyı oluşturmayabilir. Konuya sokak köpeğinin çırpınarak ölmesi olarak bakmaktan öte; Seçimle göreve gelen bir başkanın yasayı uygulamaması; (5199 SAYILI YASA)

Seçimle göreve gelen bir başkanın halk sağlığını hiçe sayması; Seçimle, oylarımla göreve gelen bir başkanın vergilerimle zehir alıp sokaktaki savunmasız canların çırpınarak ölmesine neden olması; Seçimle göreve gelen bir başkanın görevini kötüye kullanması ve görevini ihmal edip kolayı seçmesi;

Seçimle göreve gelen ve HUKUK ADAMI olan bir başkanın Sivil Toplum Örgütleri ile elele vermektense; onlarla adeta alay etmesi;

Seçimle göreve gelen bir başkanın çözümlenmesi en basit problemi (sokak hayvanlarının kısırlaşması) bile yasal olmayan yollarla çözmeye çalışması diğer görevlerini ne şekilde yerine getirebileceğini düşününce dehşete düşmemek, şüpheye kapılmamak elde değildir.

Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu adına, sahipsiz sokak hayvanlarının oy kullanmadığı gibi parti gözetmediğini anımsatır, her kim ve ne olursa olsun YAŞAM HAKKI MÜCADELEMIZI sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtir, SIZ'lerin desteği ile başarı elde edeceğimizi umut ederiz.”