Çağlayan; "Çocuklarımızı Uyuşturucuya yöneltecek sebepleri ortadan kaldıralım"

Çağlayan; 'Çocuklarımızı Uyuşturucuya yöneltecek sebepleri ortadan kaldıralım'

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan “Uyuşturucu Kullanımı ve Trafiği ile Mücadale günü” ilgili olarak bir basın bildirisinde bulundu. Çağlayan, uyuşturucunun zararlarına değinirken, bu konuda çocuk -aile iletişimin önemine vurgu yaptı. Uyuşturucu hakkında ailelere uyarılarda bulunurken, gençleri o tür yollara iten sebepleri elbirliği ile ortadan kaldırmaya davet etti. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yayınladığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sevgili Anne - Babalar;

Madde kullanımı ve bağımlılığı, birçok yetişkin bireyinde bildiği gibi ortaya çıkardığı sonuçlar nedeniyle sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmaz, başta yakın çevresi olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yansıyarak önemli bir sağlık sorunu haline gelir.

Çocuklarımızın eğitiminde anne babaların rolleri, sorumlulukları, yönlendirmeleri, eğitime yaklaşım biçimleri mutlak ki aynı paralellikte olmayabilir, fakat temel konularda tutarlı bir birlikteliğin sağlanması çocuklar adına önem taşımaktadır. Çocuklarımıza sorumluluk duygusunu verebilmek ve önyargısız dinlemek, onları madde bağımlılığından uzak tutabilecek en önemli unsurların başındadır.

Çocuk veya gencin sınırları; "esnek ama gevşek değil", "belirli ama katı değil", " tutarlı ama değişmez değil", "yaptırım gücü olan ama zorlayıcı ve baskıcı asla değil" olmalıdır. Bu sınırların belirlenmesine, çocuk ve gencin gereksinimleri, beklentileri, dilekleri de önemsenmeli, gelişen topluma göre güncel değerler göz önüne alınmalı; çocuğumuzun ve gencimizin bu oluşumda payının olmasına, fikrinin alınmasına dikkat edilmelidir.

 

Bu davranışın tersine, çocuğa gereksiz engellemeler ve yasaklardan oluşan sınırlar belirlenmesi; "çocuğun kişiliğinin aşırı sınırlanması" demektir ki, bu durum, kendini ifade edebilmesini zorlaştırıp, güvensizlik, karamsarlık ve bunların neden olduğu yeni psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Yükün büyük bir kısmı anne ve babalarda sonra çocuk ve gençlerimizde diye düşünüyorum.

            Şehrimizin Kıymetli Gençleri;

            Geleceğinizin ve gelecek hayallerinizin en büyük düşmanı sigara, alkol ve uyuşturucudur. Anne - Baba ve öğretmenleriniz sizlerden daha deneyimliler sizleri çok seviyorlar ve önemsiyorlar.

 Büyüklerinizi sinirlenmeden ve anlamaya çalışarak dinleyin, deneyimleri size yol gösterici olacak, keşkeler yaşamamanızı, sağlam adımlar atmanızı sağlıklı, huzurlu, başarılı ve mutlu bir hayat sürmenizi sağlayacaktır. 

            Uyuşturucu ve benzeri maddeler, sizleri milli ve manevi değerlerinizden koparır, topluma uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insanlar haline getirir.

Bu da yaşadığınız toplumdan soyutlanmanıza ve batağa iyice saplanmanıza sebep olur. Bu tarz ortamlarda bulunur şahit olur ya da yakın bir arkadaşınızın zor durumda olduğunu görürseniz sorunu çözme noktasındaki yetkililerle iletişim kurun ve en yakınınızdaki insanların yaşamdan kopmamalarını sağlayın.

Uyuşturucu ÇÖZÜM değil ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR.