Çağlayan'ın adaylığı resmileşti

Çağlayan'ın adaylığı resmileşti

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den adaylığı kesinlik kazandı. Çarşamba günü toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 48 belediye başkan adayını belirledi. Adaylıkları kesinleşen isimler arasında 2005 yılından bu yana Kırklareli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cavit Çağlayan da yer alıyor.

Belediye Başkanı Çağlayan, daha önce de yaptığı basın toplantılarında yüksek ihtimalle partisinden aday olacağını açıklamıştı. Son olarak basın mensupları ile makamında gerçekleştirdiği toplantıda “Aday olmak istediğimi zaten daha önceden de belirtmiştim. Başvurumu partiye yaptım. Sanırım şu ana kadar CHP’den adaylık için başka bir başvuru da yok. Partiden henüz resmi bir açıklama yapılmadı ama Belediye Başkanlığı’na yüzde 99 aday olacağım” demişti.

Başkan Çağlayan adaylığının kesinleşmesi ile artık yüzde 100 aday oldu.

Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kollarında başlamış olduğu aktif siyaset yaşamında Kırklareli Merkez Ilçe Başkanlığı, Il sekreterliği ve Il Başkanlığı görevlerinin yanı sıra 1989 - 1994 yıllarında Kırklareli Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. 2005 yılında, o dönemin Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen Belediye Başkanı Yılmaz Şeşen’in görevinden istifa etmesi ile Belediye Meclisi tarafından Kırklareli Belediye Başkanlığına seçilen Çağlayan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar partisinden Belediye Başkanı olmak için yarışacak.

Bu arada Çarşamba günü toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun belirlediği 48 belediye başkan adayında sürpriz bir isim yer almadı. Edirne’den Hamdi Sedefçi tekrar başkanlık için aday olurken, Ankara’dan Murat Karayalçın ve Izmir’den Aziz Kocaoğlu’nun da adaylıkları kesinleşti.

İşte CHP’nin resmileştirdiği adaylar;

Aksaray I. Çamkerten, Amasya O. Şahin, Ankara M. Karayalçın, Antalya M. Akaydın, Ardahan Y. Taştan, Artvin E. Özgün, Bayburt I. Yılmazoğlu, Bolu T. Özcan, Burdur Ş. Aksöz, Bursa S. Kaleli, Çanakkale Ü. Gökhan, Çankırı B. Ayhan, Edirne H. Sedefçi, Elazığ H. Saltık, Gaziantep M. Yılmaz, Giresun K. Aksu, Gümüşhane B. Ağaç, Iğdır N. Karadağ, Izmir A. Kocaoğlu, K.Maraş R. Kabaklı, Karabük E. Tümer, Karaman E. Yılmaz, Kars N. Alibeyoğlu, Kastamonu Ü. Genç, Kayseri A. Genç, Kilis A. Cançelik, Kırıkkale S. Koçak, Kırklareli C. Çağlayan, Kocaeli S. Sirmen, Konya H. Sarımehmetoğlu, Malatya Ö. Şarapnal, Manisa K. Kocabaş, Mersin M. Özcan, Muğla O. Gürün, Muş Y. Akman, Nevşehir S. Kurt, Niğde N. Özdamar, Ordu K. Cebi, Osmaniye H. Aktürk, Sakarya C. Hatunoğlu, Siirt G. Oktay, Tokat H. Ibrahim Bozdemir, Trabzon V. Canalioğlu, Tunceli M. Aslan, Uşak T. Arca, Van H. Orhan, Zonguldak I. Eşref.