Çakmak, Kırklareli'ne veda ediyor

Çakmak, Kırklareli'ne veda ediyor

Bazı müsteşar ve genel müdür yardımcıları ile il müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin Perşembe günkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce de ilimizde görev yapan Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş, Kırklareli’ne geri dönüyor. Çanakkale Il Çevre ve Orman Müdürü Mahmut Ustabaş’ın tayinini istemesinin ardından boşalan koltuğa ise Buna göre, daha önce de ilimizde görev yapan Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş, Kırklareli’ne geri dönüyor. Çanakkale Il Çevre ve Orman Müdürü Mahmut Ustabaş’ın tayinini istemesinin ardından boşalan koltuğa ise  Kırklareli Il Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak atandı. Çakmak’ın önümüzdeki günlerde Çanakkale’de göreve başlaması bekleniyor. 

Il Müdürü Osman Çakmak, 1967 yılı Çankırı doğumlu olup, Merkez ilçe Çayırpınar köyünde doğdu. Ilk ve orta tahsilini Çankırı da tamamladı. Lise tahsilini devlet parasız yatılı okulu olan Çankırı Ziraat Meslek Lisesinde 1985 yılında tamamladıktan sonra sırasıyla; 19 Mayıs Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu, Teknik Programlar Inşaat Bölümü, Anadolu Üniversitesi Iktisat Fakültesi Iktisat Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi Inşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Ilk görevine 1985–87 yılları arasında Hakkâri Tarım Il Müdürlüğünde başladıktan sonra, 1987–90 yıllarında Çorum Tarım Il Müdürlüğü, 1990–99 yıllarında Beykoz Tarım Ilçe Müdürlüğü, 1999–2000 Istanbul Tarım Il Müdürlüğünde Teknik Personel olarak görev yaptı. 2000–2009 yıllarında ise Istanbul Büyükşehir Belediyesi ISKI Genel Müdürlüğü Atıksu ruhsat Denetim Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında Kuzey Haliç-Güney Haliç ve Büyükçekmece bölgesi atıksu ruhsat şefliği ve ÇED komisyon başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılı Şubat ayından itibaren Kırklareli Il çevre ve orman müdürü olarak görev yapan Çakmak, geçtiğimiz gün yayınlanan atama kararı ile yeni görev yeri olan Çanakkale’ye gitmeye hazırlanıyor. Çakmak evli ve 5 çocuk babası.