Çalışkan; "Kofçaz'daki farkı fark edeceksiniz"

Çalışkan; 'Kofçaz'daki farkı fark edeceksiniz'

Elmacık Bahar Şenlikleri sırasında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, ilçeyi vasat halinden kurtarmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını bildirdi.     

Çalışkan açıklamalarında şunları söyledi;

“Ilk etepta olumlu sonuçları daha çabuk alabileceğimiz ve halkımıza daha faydalı olacak işlerden başlamak istiyoruz. Benim için önemli olan birlik ve beraberliği sağlamak. Bu yüzden sadece Kofçaz’da değil, 16 köyün muhtarları, azaları, ihtiyar heyetleri ve ileri gelenleriyle istişare içine girip bir kooperatif kurmak istiyoruz. Amacımız; üreticimizin ürünlerine değer kazandırıp, ilçemizde canlılık ve istihdam yaratmak. Bu yöre, geçimini hayvancılıkla kazandığı için biz de bu konulara ağırlık vermeyi planlıyoruz. Girişimlere başladık.”

Kofçaz Ilçesi Kırklareli’ne yakınlığından dolayı hep köyler tarafından es geçilen insanların görmezlikten geldiği bir ilçe olarak kaderine terkedilmiş durumda. Bu kaderi değiştirmek için girişimlerde bulunulacağını da dile getiren Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, en kısa yoldan ilçeye hareketlilik kazandırmak için girişimlerde bulunduğunu dile getirdi. Çalışkan bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde, Iş- Kur kapsamındaki kursların Kofçaz’da da faaliyete geçeceğini bildirdi. Hayata geçecek olan Çinicilik kursu ile vatandaşların bu alanda beceri kazanıp aynı zamanda ev ekonomilerine az da olsa bir katkı sağlayacaklarını bildirdi. Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, bu tür kursların Kofçaz için bir hareketlilik anlamına geldiğini de söyledi. Vatandaşların meslek sertifikalarının olmasınında onlar açısından avantaj sağlayacağını da dile getiren Başkan, bu tür çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

29 Mart’ta büyük bir farkla seçimi kazandıklarını hatırlatan Çalışkan; “Halkımızın güvenini boşa çıkartmıyacağız. Hizmet için geldik, farkı siz de farkedeceksiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Nuri Çalışkan; 03.09.1965 tarihinde Kofçaz da doğdu. Ilkokulu Kofçaz Merkez Ilköğretim Okulu, Orta öğrenimini Kırklareli Merkez Orta Okulunda ve Lise öğreniminide Kofçaz Atatürk Lisesinde tamamladı. AÖF Halkla Ilişkiler mezunu olup; T.C Ziraat Bankası'nda çalışmakta iken 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kofçaz ilçesi Belediye  Başkanlığına seçildi. Nuri Çalışkan evli ve iki çocuk babası.