Cam şişe kumbarasında, çöplerin ne işi var?

Cam şişe kumbarasında, çöplerin ne işi var?

Kırklareli Belediyesi’nin önemli hizmetlerinden biri olan cam şişe kumbaraları sayesinde, cam şişeler geri dönüşüm aracılığıyla tekrar yaşama kazandırılıyor. Bu anlamda kumbaraların misyonu çok büyük.

Ancak bazı duyarsız vatandaşların bu kumbaralara cam şişe haricinde çöp de atması, yanlış kullanıma sebebiyet veriyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi cam şişenin yanı sıra kumbara içerisinde her türlü çöpü bulmak mümkün.

Bu manzara birçok vatandaşımızın, bu ürünün ne şekilde kullanılması gerektiğini kavrayamadığını gösteriyor. Bazı vatandaşlarımızın yorumları da bilerek böyle yapıldığı yönünde. Vatandaşlar; “Cam kumbaralarının olduğu bölgede normal çöp kutuları da mevcut.

Ancak her nedense bazı insanlar çöpleri buraya atmak yerine, cam kumabarasına atmayı tercih ediyor. Bu davranışta bilgisizliği değil, art niyeti gösteriyor. Vatandaş ‘çöpünü çöpe at’ desen atmaz, cam kumabarasına ise çöpleri doldurur.” diyerek ilginç yorumlarda bulundu.

Bu konuda yetkililer ise, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını beklerken, kumbaraların boşaltım sürecinde, zorluk çektiklerini ve son derece şaşırtıcı manzaralarla karşılaştıklarını da belirtiyorlar.

 Bu arada kumbaraların ağzına kadar dolmasına rağmen, hala boşaltılmaması da işin bir diğer yüzünü gözler önüne seriyor.