‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın programından kimse haberdar değil

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın programından kimse haberdar değil

1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla, Kırklareli Müftülüğü bir dizi etkinliğin programını günler öncesinden duyurmuştu. Hafta boyunca çeşitli ziyaret, mevlit ve etkinliklere imza atmaya hazırlanan Il Müftülüğü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da organizasyon aksaklıklarının kurbanı oldu. Öyle ki, müftülüğün hazırladığı programların gerçekleşeceği saatlerde, her nedense hiç kimse söz konusu program hakkında hiçbir bilgiye sahip olamıyor. Hatta Il Müftülüğü’nün kendi personeli bile konu hakkında detaylı fikir sahibi değil.

Örneğin dün ilimiz Hızır Bey Camii’nde düzenlenmesi beklenen Mevlit Programı ve Vaaz gerçekleşmedi. İl Müftülüğü’nün yayınladığı programa göre, camide hazır bulunan gazetemiz muhabirleri, Müftülük yetkilisinden bir kişiye bile rastlamadı. Üstelik cami hocası bile programdan haberdar olmadığını kaydetti.

Saat 12.30’da başlaması gereken programda, cami görevlisi Cuma namazı öncesi standart vaazını verdi.

Vaaz vermesi gereken İl Müftüsü veya herhangi bir personelin camide olmayışı oldukça düşündürücüyken, kimsenin program hakkında bilgi sahibi olmaması kafalarda soru işareti bıraktı.