Çamur at izi kalsın siyaseti bitirilmeli

Yıllardan beridir özlemini duyduğumuz modern ve çağdaş bir şehrin olmazsa olmazlarından olarak görünen Doğalgaz çalışmaları Kırklareli merkez ilçede başlatıldı.

2007 yılında başlatılan bu çalışmalar kapsamında belli bir bölgede yapılan bu çalışmalar 2008 yılı sonlarına doğru tekrardan başlatılarak tüm Kırklareli’nin tamamlanması hedefine doğru gidiliyor.
Ancak bu çalışmaların kış aylarına denk getirilmesi sebebiylede doğal olarak her yer çamur içerisinde kalıyor. Tabii ki bu çamurlarda yaklaşan seçimler öncesinde bazıları tarafından koz olarak kullanılıyor. Şikayetler de artıyor.
Kırklareli Belediyesi tarafından görevlendirilen personellerin eşliğinde yüklenici firma elemanları tarafından yapılan çalışmalarda bazı aksaklıklarda yaşanmıyor değil. Kimi zaman su borusu kimi zaman da kanalizasyon borusu patlaması yaşanabiliyor.
Bunların olması doğaldır. Çünkü sonuçta bir hizmet getiriliyor. Bu yapılırken de tabii ki bir takım zorlukları olacak. Kış ayları ise yerler çamur, yaz ayları ise etraf toz toprak olacak.  Trafikte aksamalar sıkıntılar yaşanacak ama sonuçta bir hizmet gelecek.
Kırklareli merkez ilçenin çamur deryasına dönmesinde suçu sadece Kırklareli Belediyesi’nde bulmamak lazım. Bu Doğalgaz Çalışmaları’nın neden kış aylarına denk getirildiğinin de altını iyi araştırmak gerekiyor. Özellikle de seçim arifesinde başlatılan bu çalışmalara Belediye Başkanı’nın onay vermesi kendisi içinde bir risk teşkil ediyor. Başlatmamış olsaydı da bu seferde hizmetin gelmesini engelliyor şeklinde bir kamuoyu oluşturulacaktı.
Yapılan çalışmaları halkımız her türlü siyasi düşünceden arındırılmış bir şekilde analiz ederek takdir etmesini de bilmelidir. Bu yapılan çalışmaların sadece belli bir kısma değil tüm Kırklareli halkına yapıldığı da unutulmamalı, çamur at izi kalsın siyaseti de bitirilmelidir.
Seçim arifesi öncesinde yapılan çalışmalar üzerinde yaygaralar kopartılarak bir takım siyasi rant kazanımlarına halkımızın pirim vermeyeceği unutulmamalıdır