Canbazoğlu; "Emniyet camiası her zaman görevinin en iyisini ve en hızlısını yapmak zorundadır"

Canbazoğlu; 'Emniyet camiası her zaman görevinin en iyisini ve en hızlısını yapmak zorundadır'

Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü hayata geçirdiği çalışmalarla asayişin berkemal olmasını fazlasıyla sağlarken, yaptığı önemli ve anlamlı etkinliklerle de kurum içi birlik ve beraberliğini üst seviyeye çıkartıyor.  Müdürlüğün geçtiğimiz aylarda düzenlediği sünnet şöleni ve huzur toplantıların ardından bu kez Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu tarafından Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü’ne yeni katılan polis memurlarına bir seminer verildi.

Dün saat 11:30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Eğitim ve Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde Canbazoğlu, Emniyet camiasına yeni katılan memurların görevlerinin kutsallığını bilmelerini ve her zaman aciz ve yardıma muhtaç olanlardan yana olmaları gerektiğini belirtti.

Görevleri gereği ne pahasına olursa olsun vatandaşın yardımına koşulması gerektiğine dikkat çeken Canbazoğlu, amaçlarının sadece halkın can, mal ve namusunu korumak olduğu kadar huzurun da sağlanması gerektiğine dikkat çekti. “155” nolu hattın vatandaşların huzurunu korumak için günün 24 saati en hızlı şekilde hizmet vermesi gerektiğine değinen Canbazoğlu, bu konuda hata yapanlara cezalarının verileceğini de söyledi.

Silahların temizlenmesinden, halkın güvenliğine, araçların devriyesinden, sosyal ilişkilere kadar bir çok konuda yeni polis memurlarına telkinlerde bulunan Mehmet Behzat Canbazoğlu, Emniyet camiasının her zaman görevinin en iyisini ve en hızlısını yapması gerektiğinden söz etti.

Suçluların yakalanmasında üstün performans sergileyen personel ödüllendirildi

Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun verdiği seminerin ardından Il Emniyet Müdürlüğü’nde görevli memurların, görevlerini yürütürken gösterdikleri özen ve hassasiyetten dolayı ödül töreni düzenlendi. Bu kapsamda 10 Ağustos 2009 günü Kırklareli Merkez Ilçe Istasyon Mahallesi’nde müşteki Salih Özdemir’e ait A 9856 sayılı Bulgar plakalı tıra ait A 8899 EE plakalı  dorsesınde meydana gelen otodan hırsızlık olayında, olayın faili meçimi olmaktan çıkarılmasında ve talilerinin seri bir şekilde kimliklerinin tespit edilerek yakalanıp adalete teslim edilmesinde görevlerinde gösterdikleri gayret ve çalışmalarından dolayı; Emniyet Amiri Tuncay Coşkun Çelik, Polis Memuru Polat Sezer ve Polis Memuru Selim Sarıkaya ödüllendirildi. Personele ödüllerini Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu verdi.

Akabinde ise; 11 Eylül 2009 günü Ilimiz Hayrettin Yesin Polis Merkezi’ne başvuruda bulunan Mehmet Orak'ın ikametinin önünden çalınan 39 DL 137 plakalı 2005 model kırmızı renkli 52 VS Bionik marka motosikletinin bulunmasına yönelik yapılan çalışma neticesinde, olaya konu olan motosiklet ve şüphelilerin Ilimiz Pnıarhisar Ilçesinde yakalanmasında gösterdikleri gayret ve çalışmalarından dolayı: Polis Memuru Turgay Türkmen, Polis Memuru Tuğrul Bahar,  Polis Memuru  Atanur Sarıkaya, Polis Memuru Turan Öztürk, Mustafa Şıra ve Irfan Aydın’a ödüllerini Il Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Güncan verdi.

Ardından; 12 Eylül 2009 günü Mimiz Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili, okul bahçe demirlerinin at arabalı şahıslar tarafından çalındığı anonsu ile olay yerine intikal ederek şüphelilerin yakalanmasında gösterdikleri gayret ve çalışmalarından dolayı; Polis Memuru Yavuz Sayı, Polis Memuru Ali Fuat Çalı, Polis Memuru Maksut Karadeniz, Polis Memuru Necmi Kurt ve Polis Memuru Mustafa Karaçin’e ödüllerini Il Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Bıyıklı takdim etti.

Sonrasında yine aynı gün 12 Eylül 2009 tarihinde Ilimiz Kocahıdır Mahallesi Akagün Sokak üzerinde bir şahsın park halindeki bir aracı kurcaladığı yönünde gelen ihbar üzerine, olay verine intikal ederek kaçmaya çalışan şüphelinin yakalanmasında gösterdikleri gayret ve çalışmalarından dolayı; Polis Memuru Kemal Cebeci, Polis Memuru Murat Aksay, Polis Memuru Erkan Özgüven, Polis Memuru ve Vedat Ötegen’e ödüllerini Il Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tosun verdi. Ödül alan personeli akabinde Il Emniyet müdürü tek tek kutlayarak tebrik etti. Seminer ödül töreninin ardından son bulurken Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu basın mensuplarına katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, şükranlarını sundu.