Canbazoğlu; "Entegrasyon sıkıntısı giderildikten sonra, sistemimiz en kısa sürede faaliyete geçecek"

Canbazoğlu; 'Entegrasyon sıkıntısı giderildikten sonra, sistemimiz en kısa sürede faaliyete geçecek'

3 Haziran 2008 tarihinde zamanın Valisi Hüseyin Avni Coş’un direktifleriyle başlayan Mobese projesi için, yine onun talimatıyla Il Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nden ödenek sağlanarak çalışmalar başlamıştı.

Bu kapsamda fiziki kurulumları gerçekleşen kameraların, son teknik çözümlemeleri de yapıldıktan sonra, sistem faaliyete geçecek.

Ancak Mobeselerin yönetim merkezindeki çalışmaların tamamlanması aşamasında, ilk denemelerde görüntü sağlamada bir takım problemler olduğu tespit edildi. Bu problemlerin giderilmesinden sonra faaliyete geçecek Mobeselerin son durumunu sorduğumuz Kırklareli’nin en başarılı yöneticilerinden biri olan Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, şu açıklamaları yaptı:

“Mobese sistemini kuran şirket ekibi, ilk denemelerden sonra Telekom’un altyapısının yeterli kapasiteye sahip olmadığını söyledi. Ancak Telekom yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladılar. Bu nedenle ortak toplantılar gerçekleştirilmektedir.

Teknik çözümlemeler en kısa zamanda giderilecek ve Mobeseler halkımızın beklentisine uygun bir şekilde işlemeye başlayacaktır. Şu an sistem çalışma aşamasında. Fakat görüntü bizim istediğimiz kalite ve yeterlilikte değil. Yani bir entegrasyon sıkıntısı var. Bu sıkıntı da teknik ekip tarafından giderildikten sonra, Mobeseler tamamen aktif hale geçecektir.”

Şehrin başta giriş ve çıkışları olmak üzere; işlek caddeleri, kalabalık muhitleri, yoğun bölgeleri, kısaca Kırklareli’nin kilit noktalarına yerleştirilen Mobeseler sayesinde suç oranlarında azalma ve suçluları tespit etmeden hızlılık sağlanıyor.

Suç oranı en düşük illerin başında gelen Kırklareli’nde ise huzurun en üst noktalarda olmasına özen gösteren Emniyet Teşkilatı, bu konuda en iyi çalışmaları, büyük bir özveriyle yapıyor. Vatandaşlar, Mobeselerin faaliyete geçmesinin şehir için çok kaliteli ve iyi bir asayiş hizmeti olduğunu vurguladılar.