Candan Erçetin'in vefası maddiyatın gölgesinde mi kaldı?

Candan Erçetin'in vefası maddiyatın gölgesinde mi kaldı?

Kırklareli’de doğan ve ilkokul yıllarını burada bitiren ünlü pop sanatçısı Candan Erçetin’in senelerdir Kırklareli’de hiç bir organizasyonda yer almamasına karşılık, ilçemiz Lüleburgaz’a bağlı Hamitabat Köyü’nde düzenlenen 2. Sucuk Şenliği’nde son gece konser verecek olması, Kırklareli’lileri hem üzdü, hem de kızdırdı.

Ne Kakava Şenlikleri’nde, ne de farklı bir etkinlikte Kırklareli’ye hiç uğramayan Erçetin,  son olarak geçtiğimiz haftalarda düzenlenen 1. Dupnisa Şenliği’nde de beklenmiş,    

son olarak geçtiğimiz haftalarda düzenlenen 1. Dupnisa Şenliği’nde de beklenmiş, fakat gelmemişti. Bu hareketleri karşısında Kırklareli’ye olan vefasızlığı ile anılmaya başlayan Candan Erçetin’in, Hamitabat’ta konser verecek olması vatandaşlar arasında; “Kendisinin Hamitabat’a mı vefa borcu var, yoksa maddiyat vefayı geri plana mı attı?” yorumlarına neden oluyor.

Ilimizden yetişen ve dünyada ün yapmış perküsyon ustası Burhan Öcal’ın “Kırklareli Il Sınırı” adlı albümü ve Kırklareli’de hiç bir ücret talep etmeden verdiği konserler, yine aynı şekilde kanun virtüözü Göksel Baktagir ve keman virtüözü Nedim Nalbantoğlu’nun hiç bir ücret talep etmeden Kırklareli’de konser vermeleri birer vefa abidesi haline gelmeleri, Kırklareli’lileri fazlasıyla memnun etti.

Ancak Kırklareli’den yetişen bir sanatçı olan Candan Erçetin’in senelerdir kendi memleketinde sahne almaması vatandaşların aklında soru işareti bırakıyor. Bazı duyumlara göre oldukça kaprisli bir sanatçı olan Candan Erçetin’in, doğup büyüdüğü yer olan Kırklareli’ye de ücret olarak da aynı kaprisi yaptığı sorusu vatandaşların aklını kurcalıyor.

Fakat ne ilginçtir ki Kırklareli’nin İnece Beldesi’nden olan Erçetin, 31 Mayıs gecesi Hamitabat Köyü’nde düzenlenecek olan 2. Sucuk Şenliği’nde sahne alacak.

Kırklareli’de 19. su düzenlenecek olan Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Şenlikleri’nde senelerdir kendi ismini göremezken Kırklareli’ye 40 km. uzaklıktaki 2015 nüfuslu Hamitabat Köyü’nde sahne alacak olması Kırklareli merkezde yaşayanları, hemşehrileri Candan Erçetin’e yönelik büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.