Çapraz nakil 2 kişiyi sağlığına kavuşturdu

Kırklareli ve Zonguldak'ta kronik böbrek yetmezliği çeken iki hasta, çarpaz nakille sağlıklarına kavuştu.

     Kırklareli'nde kronik böbrek yetmezliği teşhisiyle 1995 yılından bu yana tedavi gören Kayhan Göçek (32), doktorların, Zonguldak'ta buldukları bir ailenin ''çapraz nakil'' teklifini kabul etmesiyle yeniden hayata döndü.
     Göçek, İstanbul Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanedeki tedavisi sırasında, kendisi gibi böbrek yetmezliği hastalığı bulunan Zonguldaklı Murat Akçadağ ile tanıştığını söyledi.
     Kayhan Göçek, bu hastanede babası Mustafa Göçek'in, Murat Akçadağ'a, Akçadağ'ın eşi Gülsevim Akçadağ'ın da kendisine böbreğini verdiğini belirtti.
     Gözlerinin ve ayaklarının şişmesi üzerine 1995 yılında gittiği hastanede, böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu ifade eden Göçek, yapılan çapraz nakille yeniden hayata döndüğünü bildirdi.
     Kronik böbrek hastası Göçek, şunları kaydetti:
     ''Böbrek bekliyordum. Hastaneden telefon ettiler ve çapraz böbrek nakli yapacaklarını söylediler. Daha sonra İstanbul'a gittik. Çapraz nakil yapacağımız aileyle tanıştık. 2008 Aralık ayında babam, Murat Akçadağ'a böbreğini verdi. Murat Akçadağ'ın eşi Gülsevim Akçadağ da böbreğini bana verince ikimizin de hayatı kurtuldu. Artık yeni bir sayfa açtım. Çapraz nakil yaptığımız aile ile de kardeş aile olduk ve sık sık telefonla görüşüyoruz.''
     Böbreğini oğlu için veren baba Mustafa Göçek ise çok mutlu olduklarını belirterek, ''Hangi baba oğluna canını, böbreğini feda etmez? Kardeş ailemize de çok teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
aa